Yasmine, 29, hyrde ett rum hos Andreas - nu är de tillsammans

Ett boende och en ny partner, tack! Yasmine hyrde ett rum och fick en pojkvän på köpet. Baaam har pratat med paret för att höra hur man egentligen dejtar när man bor vägg i vägg.

Tinder, krogen, bussen, jobbet, eller varför inte i rummet intill? Inneboenden och hyresvärden blev kära i varandra och aldrig tidigare har klyschan ”kärleken väntar runt hörnet” passat bättre.

Nyförälskelsen hörs genom luren när Baaam ringer upp Andreas Granfors och Yasmine Winberg som nu bott ihop i drygt sju månader. Det var på en Håkan-konsert som vägarna korsades för Andreas, en sällskapssjuk 29-åring som nyligen blivit dissad av sin rumskompis och Yasmine, som flyttat runt i fem olika lägenheter bara de senaste två åren. Frågan föll sig naturligt: ”jag har ett rum ledigt, vill du flytta in?”

– Vi båda kommer från Eskilstuna och har umgåtts i samma gäng, men aldrig snackat, säger Andreas.

Han såg Yasmine som en skön och trevlig tjej, men hade ingen ”baktanke” alls med frågan, som han själv uttrycker sig.

– Jag kunde ju inte erbjuda henne ett rum och sedan börja ragga, det hade varit creepy.

I augusti förra året gick flyttlasset till Andreas lägenhet i Nacka och redan första dagen stannade de uppe hela natten och snackade. Enligt Yasmine dröjde det inte länge förrän Andreas började visa intresse och ta fler initiativ till att hänga.

– Jag tyckte han var superhärlig och kände att där fanns något, men jag intalade mig att bara vara vänner nu när jag äntligen hade hittat en bra bostad, säger Yasmine.


Det blev fler och fler hemmakvällar och vägen från olika hörn i soffan förvandlades så småningom till att krypa ner under samma filt på schäslongen. Andreas beskriver dem som två blyga 12-åringar och idag minns de tillbaka på tillfällen då de ville smyga in till varandra om nätterna.

– Jag låste aldrig dörren till mitt sovrum, den fick stå lite på glänt, säger Anderas och skrattar.

Så bjöd Andreas en dag ut Yasmine på en riktig dejt, som uppenbart blev lyckad, och under en konsert för några månader sedan blev de officiellt ett par.

– Vi tog bort våra Tinderprofiler tillsammans och det var väl som ett statement. Men det var på konserten som han frågade chans. Han sa exakt de orden, det var faktiskt sjukt gulligt, förklarar Yasmine.


Många som blivit kära vet att det innebär en hel del snack med vännerna och tid att tänka och analysera minsta lilla ord som sägs. Så hur gör man egentligen när man behöver space, om man redan bor ihop?

– Jag är ganska förvånad, för jag är en person som behöver vara mycket själv, men jag har aldrig behövt space med Andreas, förklarar Yasmine och Andreas håller med.

– Hon har ju fortfarande kvar sitt sovrum, även om det inte används. Vi har sagt att nu kör vi på och bor här ihop, men vill man vara själv så finns ju fortfarande den möjligheten.


Yasmine berättar att det oundvikligen blivit så att hon fixat till sig lite extra sedan hon flyttade in hos Andreas.

– Jag har absolut gått upp tidigare och sminkat mig även om jag bara har varit hemma, det ska jag erkänna. Och jag tycker fortfarande att det känns pirrigt att komma hem från jobbet om dagarna.

Båda är överens om att fördelarna är många med att flytta in direkt med den du är ihop med.

– Vi känner varandra på ett djupare sätt än vad vi annars hade gjort. Nu har vi redan sett varandras dåliga sidor och får ingen chock efter ett halvår, som kanske andra par får som flyttar ihop, säger Yasmine.

Finns det alltså enbart fördelar med att bli kär i sin inneboende?

– Den enda nackdelen skulle väl vara att besticken är nedstoppade åt olika håll i lådan, men något annat har jag inte upptäckt, säger Andreas.

Yasmine hann knappt flytta in några möbler i sitt rum, men har fortfarande kvar sina kläder i sitt sovrum och idag känner hon sig inte längre som en inneboende. Även Andreas är bestämd med att lägenheten inte längre är hans.

– Det är vi två som bor där nu, tillsammans.


Namn: Andreas Granfors och Yasmine Winberg

Ålder: Båda 29 år gamla

Bor: I Nacka i Stockholm

Gör: Båda två jobbar som redaktörer

Foto: Privat