Annons
 

Restips! Fem knep för att resa lyxigt till budgetpris

Res lyxigt till budgetpris. CHIC har knepen som gör dig uppgraderad på flyg, får tillgång till lounger och lyxar till det ännu mer - utan att behöva betala för det.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Håller du på att planera semester? Baaam har budgettipsen och knepen som gör din resa både lyxigare och billigare på samma gång (tro det eller ej – det går faktiskt att kombinera!)

Läs även:
Topplista: Världens lyxigaste boenden på Airbnb
De är utsedda till världens bästa hotell 2016
Sveriges bästa spa – Baaam listar sex lyxiga favoriter

Annons

1. Surfa privat när du bokar biljett
Har du tänkt på att flygbiljetterna ökar i pris ju oftare du kollar? Anledningen är att flygbolagen använder cookies för att hålla koll på vad du söker efter, och låter därför priserna gå upp i takt med att du går in oftare. Surfa privat i inkognitoläge när du ska leta biljett till rätt pris.

Gilla Baaam på Facebook

2. Få tillgång till lounger på flygplatsen
Om du flyger business har du i regel tillgång till flygbolagets lounge på flygplatsen, men det går även att köpa sig förbi villkoren. Kreditkort som Eurocard ger dig tillgång till lounger världen över (och dessutom bjuder de på gratis reseförsäkring!). Priority Pass kostar en slant om året, men fungerar som biljett till de eftertraktade flygplatsloungerna med gratis wifi, tidningar, alkohol och mat.

3. Boka biljett på tisdagar
Rykten i resebranschen säger klockan 15.00 på tisdagar är den perfekta tiden att boka flygbiljett. Vad det beror på eller varför det är så är oklart, men det skadar ju inte att testa!

budgettips resa

Ett hett restips är att boka flygresan en tisdag.

4. Upptäck Airbnb
Har du inte vågat testa Airbnb ännu? Då är det hög tid nu. Via sajten, där folk världen över hyr ut ett rum eller hela sina lägenheter, kan du till ett billigare pris bo centralt och lyxigt under resan.

5. Skippa weekendresan
Det är i regel billigast att flyga mitt i veckan, men att flyga hem på söndagar brukar trissa upp priserna. Passa på att ta en extra dag ledigt och åk hem på måndagen istället för att hålla nere biljettpriset.

Läs även:
Topp 25: Sveriges bästa hotell 2016
Fem bästa städerna i Europa för en weekendresa
Så blir du uppgraderad på flyget (knepen som funkar!)

Av: Cassandra Lindblom
Foto: Louis Vuitton