Rose brown kan vara den snyggaste hårfärgen 2018 – så fixar du den!
 

Rose brown kan vara den snyggaste hårfärgen 2018 – så fixar du den!

Rosébrun, eller rose brown, är precis vad det låter som: brunt med en hint av rosa. En hårfärg som kommer starkt våren 2018.

 
 
Annons
 
 
 
 

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här

Läs också: Det säger din hårfärg om dig

Att färgsätta håret i kreativa toner som kan tvättas bort är svårt för oss med  mörkare hår. Vi har antingen fått bleka och färga, eller avundsjukt snegla på blondinerna som kan byta nyans snabbare än någon kan stava till gem roots.

Annons

Tills nu!

Vårens trendigaste hårfärg stavas nämligen rose brown och är ett perfekt sätt att ge brunetter en subtil hint-of-a-tint (of pink).

Brittiska ELLE och Allure är några av de internationella modemagasin som hyllar nyansen, vars upphovsman är australiske hårstylisten Thi Thao Tu. Konceptet bygger egentligen på ett helfärgat hår, där en mättad brun bas möter ett rosatonat lager.

Bäst resultat (dock med maximalt slitage) får den som bleker och färgar in nyansen på salong. Men tricket är ganska enkelt att få till hemma tack vare de toningar som finns marknaden. Dessutom tvättas det ur och är betydligt mer skonsamt för både plånbok och hår.

Colorista från L’Oréal är ett prisvärt exempel, se till att titta på Vivid-serien som har bäst effekt på brunetter. Samma märke har också en hårspray som gör jobbet omedelbart och kan tvättas ur samma dag. Se fler tips nedan.


1. Colorista Washout i färgen dirty pink från L’Oréal (reklamlänk via Apprl) håller cirka 2-3 hårtvättar.
2. Pastellfärg i nyansen cotton candy från Schwarzkopf (reklamlänk via Apprl) håller upp till 3 tvättar.
3. Color Fresh Create Nudist Pink från Wella (reklamlänk via Adtraction) håller i upp till 20 tvättar.
4. Colorista färgspray i rosé från L’Oréal (reklamlänk via Awin) . Färg som tvättas ur.

Läs också: Vårens hetaste hårtrender – så ser vi ut 2018

BILD: IBL, Instagram/hairby_tee

 

 

Annons Laddar nästa artikel…