Annons
 

Rose-Marie på BAAAM inför ELLE-galan: ”Jag tänker lite Lady Gaga”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Rose-Marie Söderlund (höger) och Ulla-Marie Nilsson på Baaam-galan 2012.

Rose-Marie Söderlund (höger) och Ulla-Marie Nilsson på Baaam-galan 2012.

I kväll går ELLE-galan 2013 av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm. Baaam passade på att ställa några frågor till några av de exklusivt inbjudna gästerna.

Namn: Rose-Marie Söderlund
Ålder: 34
Yrke: Webbredaktör på Baaam

Annons

Vad ska du ha på dig?
– Jag ska ha en svart jumpsuit från Karl Lagerfeld som jag fyndade på Net-a-Porters rea. Jag är egentligen en klänningstjej, men den här årstiden är det skönt att vara lite mer påklädd och slippa visa benen. Till det ska jag ha en rosa clutch från Maison Martin Margiela with H&M, skor från Nilson (också reafynd), avklippta skinnhandskar och ett tight läderhalsband med kedjor som jag köpte för evigheter sedan i någon obskyr lack- och läderbutik! Haha…

Hår, smink och naglar?
– Eftersom jag har rätt långt och rakt hår och nyligen klippt lugg tänkte jag behålla det så och bara addera volym. Jag tänker lite Lady Gaga, när hon var blond. I sminkväg gillar jag att framhäva mina ögon och hålla läpparna ganska neutrala. Men kanske att jag vågar mig på ett knallrosa läppstift som matchar min clutch!

Om du hade en minimal budget, hur skulle du klä dig då?
– Till att börja med skulle jag leta i min egen garderob och se om jag hittade något. Även den enklaste klänning kan se smashing ut med rätt accessoarer. Som plan B hade jag lånat något av en kompis, eller panikköpt något på typ H&M.

Har du något bra tips om man inte är så modemodig, men ändå vill känna sig lite extra fin?
– Den lilla svarta funkar alltid och kan varieras på massor av sätt beroende på vad man har till. Ett maffigt halsband, en färgglad väska eller ett par glittriga skor. Gärna något som drar blickarna till sig. Och underskatta inte effekten av ett rött läppstift!

Vilket är ditt bästa minne från tidigare ELLE-galor?
– Det här är första gången jag går på ELLE-galan. Yay!

Vem tror du kommer vara bäst klädd på röda mattan?
– Det är alltid spännande att se vad Emilia de Poret och Rebecca Simonsson hittar på. Två av få svenskar som vågar ta ut svängarna på röda mattan. Makarna Bea och Jonas Åkerlund är annars två personliga favoriter, om de dyker upp.

Jumpsuit/Karl Lagerfeld. Cluth/Maison Martin Margiela with H&M. Skor/Nilson.

Jumpsuit/Karl Lagerfeld. Cluth/Margiela with H&M. Skor/Nilson.