Annons

Recept på rosésorbet med rosévin och sorbet.

 

Rosésorbet – så gör du sommarens godaste efterrättsdrink

Vad sägs om en god sorbet med smak av rosé? Rosésorbet kan bli sommarens nya trend och självklart har CHIC receptet på hur du lyckas med efterrättsdrinken.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Rosé är nästan synonymt med svensk sommar och nu när allas vår favoritårstid äntligen är igång gläds vi åt att det finns fler sätt att svalka sig på, än att bara dricka ett glas. Wienercaféet på Biblioteksgatan i Stockholm har tagit fram ett recept på rosésorbet och serverar även efterrättsdrinken under hela sommaren.

Annons

Psst! Du har väl inte missat att Baaam har listat sommarens godaste roséviner för under 150 kronor?

– Rosésorbeten är en drink och dessert i ett. Antingen äter man den som sorbet enbart eller så lyxar man till det och beställer den toppad med rosévin – vilket lyfter bärsmakerna ytterligare ett snäpp. Somrigare än sorbet och rosé blir det inte, säger Per Bäckström, konditor och driftchef för Wienercaféet.

Rosésorbeten är gjord på blodapelsin, hallon, citron och smultron toppat med rosévin från Perfect Day. Och om du inte har vägarna förbi har Baaam receptet på hur du gör sorbeten hemma.

Recept: Rosésorbet

Räcker till cirka fem personer
rosesorbet recept

Du behöver:
100g Blodapelsinpuré
100g Hallonpuré
130g Smultronpuré
1.1 dl Perfect Day Rosé
1 st pressad citron
65g sockerlag
1g gelatinblad

Gör så här:
Mixa bären så att det blir en puré. Smält gelatinet och koka upp sockerlaget. Tillsätt lite av puréblandningen i det smälta gelatinet. Blanda sockerlaget, purén och rosévinet och rör sedan ner gelatinet och citronsaften. Låt svalna i kylen. Körsedan till fast konsistens i glassmaskinen, har du ingen glassmaskin bör det stå i frysen minst ett dygn. Servera i ett vinglas och spetsa gärna till det med lite bär och en skvätt rosé.

Läs även:
Godis med smak av rosévin är allt du behöver i sommar
Så gör du bellini med champagne och hallonsorbet
Isbitar av champagne – perfekta i sommardrinken

Foto: Linus Morales

 
Annons