Annons
 

5 tips! Så blir du av med elektriskt hår

Blir ditt hår alltid elektriskt när det blir kallare ute? Lugn, det finns ett sätt att bli av med statiskt och flygigt hår. Baaam kan knepen som verkligen fungerar!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Hösten och vintern är underbara på många sätt. Men en av nackdelarna med den kallare delen av året är helt klart elektriskt hår. Baaam vet hur du förebygger statiskt hår och har dessutom bästa nödknepet när elektriskt hår är ett faktum.

Annons

Missa inte! Så får du sminket att hålla hela dagen (+ produkterna som hjälper!)

1. Fukt, fukt, fukt!
Att ditt hår blir elektriskt kan bero på att det är uttorkat. Tillför därför extra mycket fukt under vinterhalvåret. Använd fuktgivande schampo och balsam, satsa på produkter med bra kvalité för bästa resultat, och använd en återfuktande inpackning en till två gånger i veckan.

2. Hårolja
När håret är elektriskt blir det ofta flygigt. Ett knep kan därför vara att använda produkter som tynger ner dina hårstrån. En hårolja dämpar friss och ger samtidigt lyster till din frisyr. Använd 2-3 droppar och krama i torrt hår. Om du vill ge håret en ordentlig fuktboost för att förebygga statiskt hår kan du applicera oljan i fuktigt hår, vrida en varm handduk runt huvudet och låta verka i 20 minuter. Tvätta sedan håret som vanligt.

Läs även Foundationmissarna som får dig att se äldre ut

har_elektriskt

3. Spraya din borste
Ett smidigt knep som faktiskt kan göra underverk är att spraya lite hårspray på din hårborste innan du borstar igenom ditt svall. Eftersom många spray torkar ut håret kan det vara värt att lägga en extra slant på en vårdande produkt som skyddar dina hårstrån.

4. Undvik starka produkter
Produkter som innehåller alkohol och ämnet sodium lauryl sulfate, vilket förkortas SLS i innehållsförteckningen, torkar ut ditt hår. Försök därför undvika starka produkter om du lider av elektriskt hår.

5. En smart quick-fix!
Om ditt hår står åt alla håll när du kommer till jobbet eller skolan på morgonen och du behöver en quick fix, kan du använda handkräm. Tryck ut en klick handkräm i handen och värm mellan handflatorna, för att sen applicera i längderna. Det gör att ditt hår tyngs ner och blir mindre elektriskt. Undvik din hårbotten, annars är risken att krämen gör att håret ser fett ut.

Läs mer
Inspiration: 25 små tatueringar till örat
Så bör du använda ditt hårspray – egentligen!
Oväntade läppstiftet att hålla längre

Bildkälla IBL