Annons
 

Så får du sminket att hålla hela dagen (+ produkterna som hjälper!)

Vill du få sminket att hålla hela dagen? Baaam har tipsen som gör att du ser flawless ut från morgon till kväll och tipsar om produkterna som är bäst för just dina behov!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här

Brukar du också gå hemifrån med perfekt sminkad, flawless hy bara för att någon timme senare spegla dig och inse att sminket inte alls sitter på plats längre? Baaam har tipsen som får ditt smink att hålla hela dagen.

Annons

Dagkräm: Anledningen till glansig hy och att sminket släpper behöver nödvändigtvis inte bero på att du har fel foundation, det kan bero på val av dagkräm. Har du torr hy behöver du en fetare dagkräm med olja som återfuktar. Har du en fetare hy så välj en vattenbaserad, för blandhy finns det anpassade.
Tips! Satsa på samma bas i både dagkräm och foundation för bästa resultat. Alltså vattenbaserad dagkräm och foundation för fet hy och oljebaserad dagkräm och foundation för torr hy.
dagkräm bäst i test
3 x grymma dagkrämer:
1. Lumene Bright Now med solskyddsfaktor, 159 kr
2. Ekologisk dagkräm, Weleda, 269 kr
3. Oljebaserad dagkräm, L’oréal, 149 kr

Primer: Det kan vara lätt att glömma bort en primer i sminkrutinen, men för att hålla sminket på plats hela dagen är det en viktig grund. Det finns flera olika typer av primers som jämnar ut, mattar ner och som ger lyster – passa på att fråga experter i din sminkbutik om råd när du köper en ny!
primer bäst i test
Tre primers som faktiskt fungerar!
1. Primer, Face Stockholm, 329 kr
2. Tre olika primers för olika behov, Nyx, 79 kr styck
3. Sammetslen primer som jämnar ut hyn, Max Factor, 119 kr

Foundation: Kolla på innehållsförteckningen på din foundation. Står det ”aqua” på första raden är den vattenbaserad, står det ”oil” på första raden så är den oljebaserad. Har du fet hy ska du undvika en oljebaserad, eftersom den lägger sig som en hinna och kan orsaka glansig hy och finnar. Har du torr hy – satsa på en oljebaserad, eftersom det ger hyn glow samtidigt som den återuppfuktar. För blandhy – var inte rädd för att kombinera en av varje på torra och feta partier för bästa resultat.
foundation bäst i test
Tre foundations som håller hela dagen
1. Foundation för torr hy, Revlon, 159 kr
2. Vattenbaserad, täckande foundation, Isadora, 139 kr
3. Återfuktande foundation som håller hela dagen, Maybelline, 129 kr

Puder: Puder ska fixera din foundation och få den att sitta längre. Om du har oljigare hy kan du vara ganska frikostig med puder eftersom det suger upp en del av glansigheten men om du istället har torr hy är det smart att vara lite mer försiktig, eftersom det kan bli kakigt under dagen. Har du blandhy ska du satsa på att pudra blanka partier och lämna torra partier puderfria.

Läs även:
Så fuskar du dig till gyllene och fräsch hy i sommar
Sminkhacket som ger dig fylligare ögonbryn direkt
Fyra knep för att få lyster och glow i hyn (utan smink!)

Foto: IBL

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Baaams redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

 
Annons