Annons
 

Så fixar du bästa bronzer-brännan

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
MAC Duo Fibre Brush 187, 465 kr, Isadora Bronzing Powder, 198 kr.

MAC Duo Fibre Brush 187, 465 kr, Isadora Bronzing Powder, 198 kr.

Skit i SMHI och alla väderappar, den här fina brännan får du även utan sol på himlen.

Tänk på:

  • Välj en bronzer som är två till tre nyanser mörkare än din egen hudton och var snål vid appliceringen. För mycket puder kan göra att ansiktet ser smusigt ut och fel nyans kan göra mer skada än nytta för dina good looks.
  • När du väljer nyans, ta med dig en spelgel och ser hur du ser ut i dagsljus.
  • Skimmer kan ge fin lyster men det kan också framhäva porer.

Så gör du!

  • Skaka av borsten så att du inte har överflödigt puder på den när du börjar, och upprepa hellre proceduren för extra effekt.
  • Applicera bronzern som en trea som följer ansiktets konturer (börja strax ovanför ögonbrynet, fortsätt mot kindbenet och sluta vid käklinjen) och avsluta med en aning under hakan.

Vilken pensel ska jag satsa på?
Bästa penseln för skulptering är en medelstor, gärna lätt snedställd, variant. För en solkysst känsla så här i sommartid kan du istället satsa på en större och fluffigare pensel som täcker upp ett större område.

Annons

Proffspenseln
Många beautistas svär vid Macs pensel 187. Den har ger en väldigt lätt och skir applicering, vilket är en fördel om du är rädd att resultatet ska bli för starkt, och du kan lätt bygga upp ”brännan” i flera tunna lager.

Rosaeffekten
Bryt av din bruna bronzer med en hint av rosa på kindernas ”äpplen”. Resultatet blir naturligare än om du bara använder en brun ton.

Solkyssta - eller välbronzade - modeller hos Derek Lam. S/S 2012.

Solkyssta - eller välbronzade - modeller hos Derek Lam. S/S 2012.

Av: Lisen Sundberg Foto: Antoni Ruiz Aragó