Så gör du nyttiga chocolate chip cookies – på 10 minuter

Här är receptet för dig som älskar kakor men vill ha ett nyttigare alternativ. Dessa glutenfria chocolate chip cookies är inte bara drömmigt goda – de är också superenkla att göra!

Tips! Ät kakorna tillsammans den här nyttiga chokladglassen

Du behöver:
1,1 dl kokosmjöl
2 st mogna, mosade bananer
4 msk cashewsmör (eller annat nötsmör)
4 msk lönnsirap

Mjölkfri choklad (eller annan hackad choklad efter smak)

Missa inte! Nyttiga brownies med hasselnötter och flingsalt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda kokosmjöl och mosad banan till en klumpig massa.
3. Smält smör och lönnsirap i en kastrull. Häll det sedan i mjöl- och bananblandningen och rör till en tjock smet. Blanda i chokladen.
4. Forma till runda bollar och lägg på plåten. Pressa försiktigt ut dem till runda kakor och grädda i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna en stund innan servering.

Kakorna kan förvaras i rumstemperatur eller kylskåp i ungefär tre dagar. Frys dem om du vill att de ska hålla ännu längre!

Läs mer
Så gör du pink sangria – sommaren trenddrink
Så gör du krämig avokado- och chokladglass (på 3 minuter!)
Läskande (och nyttig!) isglass med apelsin och mango 

Bildkälla Thinkstock IBL