Annons
 

Så kan likes på Instagram bota ditt sockersug

Sociala medier eller en bit choklad? Det är frågan. Nu är det bevisat att en like kan lindra ditt sockersug.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Vi vet alla att Facebook, Instagram och Snapchat kan vara riktigt beroendeframkallande. Nu säger studier publicerat i Psychological Science att likes och kommentarer på dina sociala medier kan ge samma tillfredställelse för hjärnan som en bit choklad.

Annons

Det är sedan tidigare allmänt känt att du kan bli deppig av att jämföra dig med andra på sociala medier. Så hur går det ihop med att du kan bli lika tillfredsställd av det som en bit choklad? Forskarna menar att du dämpar bekräftelsebehovet när dina kompisar gillar och kommenterar dina inlägg. Därav blir du tillfredställd – på samma vis som en chokladbit gör dig glad! Egentligen är det ganska logiskt. Vi vill ha socker när vi är godissugna, på samma vis som vi vill ha bekräftelse när vi postar en riktigt snygg selfie. Får vi bekräftelsen blir vi helt enkelt lite gladare!

chokladimedia

I studien fick ett gäng tonåringar sina instagrambilder utskrivna, under fick de ett stort nummer av likes. När tonåringarna tittade på bilderna kunde forskarna konstatera att de blev både lyckliga och tillfredsställda. Tillfredsställelsen aktiverades i samma del av hjärnan som accossieras med att få frossa i choklad. Forskarna förklarade att den positiva responsen på dina uppladdningar kan ersätta sockercravings. Vilken bonus!

Det avgörande i det hela är att ditt nätverk är följare som ger dig positiv respons. Inga haters alltså! Likaså bör de du följer vara sådana som inspirerar dig, inte sådana som får dig att må dåligt. Har du de förutsättningarna kommer dina sociala medier ge dig en positiv hälsokick! Så nästa gång sockersuget kickar in, prova att posta en selfie eller lite #fitspo på Instagram istället.

Läs mer:
Därför blir du sugen på choklad när du har PMS
Hälsopimpa din choklad
Här är kolhydraterna du kan äta med gott samvete

Foto: Tumblr

 
Annons