Annonssamarbete med Always
Så många dagar av ditt liv har du mens – och därför bör du välja rätt skydd
 

Så många dagar av ditt liv har du mens – och därför bör du välja rätt skydd

Att välja rätt mensskydd gör hela skillnaden. Så här kan du tänka!

 

 
 
 
 

 

Varje månad i 3-6 dagar under ungefär 40 år är den en del av ditt liv. Alltså ungefär 1 920 dagar! Ibland blir du lättad när den kommer – ibland besviken. Vissa stunder hatar du den, men många dagar tänker du knappt på att den finns där, särskilt inte om du har hittat rätt i mensskyddsdjungeln. För visst kan det vara lite knepigt att känna sig helt säker under mensen? Kanske har du provat allt men inte hittat din favorit än?

Oavsett om du har torra eller fuktiga slemhinnor, blöder lite eller väldigt mycket så lyssna på din kropp och dina behov mer än vad dina kompisar säger – alla kan till exempel inte ha en menskopp!

Vi har samlat för- och nackdelar med tre olika mensskydd för att guida dig rätt.

 


60 procent av alla som använder bindor väljer tyvärr fel sort – prova dig fram och hitta din perfekta passform!

 

Bindor

Fördelar: Du behöver inte stoppa in någonting i kroppen, bindan påverkar därför inte slemhinnorna och snippan får andas! Du slipper bli kladdig och få blod under naglarna, vilket kan vara en jobbig grej när du ska föra in tampong eller menskopp. Bra bindor, som till exempel Always Ultra, ska du kunna använda under hela menstruationen – i alla situationer – till exempel när du tränar, under natten och i början av blödningen. Nu för tiden suger de upp vätska väldigt effektivt .* En annan fördel är att du ser mensen och lättare vet när du behöver byta skydd.

Nackdelar: Väljer du en binda som inte suger upp tillräckligt, eller är för tjock kan du känna dig osäker och obekväm. Syns den? Luktar det? Läcker den? Vissa bindor ger inte mensen en bra odör när du har burit dem en längre stund. Om du vill bada när du har mens fungerar det inte med en binda, då får du avstå från att vara i vatten eller välja ett annat skydd.


Tamponger

Fördelar: De är smidiga att sätta in, de syns inte, känns oftast inte och är definitivt luktsäkra. Du kan bada med tampongen i – och använda den dygnet runt. Till skillnad från menskoppen är de lätta att få tag på i både apotek och alla livsmedelsbutiker.

Nackdelar: När du blöder lite eller har torra slemhinnor kan den kännas väldigt obekväm. I vissa fall kan den kan åka ut av sig själv eller sätta sig snett. Har du förlossningsskador eller andra vaginala problem är tampong inte ett alternativ.


Bindor, tampong eller menskopp – smaken är som baken! Det viktigaste är att du känner dig trygg med ditt val.

 

Menskopp

Fördelar: Den varken syns, känns eller luktar. Du kan bada med din menskopp utan problem. Eftersom du kan använda den i flera år blir det mycket billigare i längden. Och dessutom är den miljövänlig. Slemhinnorna blir aldrig torra eftersom menskoppen inte suger upp fukt.

Nackdelar: Du får blod på fingrarna när du tar ut den och den kan vara krånglig att sätta in innan du blivit van. Du måste tvätta menskoppen väldigt noggrant när du har tömt den efter användning vilket tar lite tid. Vissa säger att de har problem med att koppen ibland inte vecklar ut sig ordentligt inne i slidan.


*Always sortiment av bindor och trosskydd är utvecklat utifrån kvinnors olika behov och ligger verkligen i framkant. De fäster rejält i trosorna så att de sitter på plats, kapslar in dålig lukt och suger upp blod och flytningar så effektivt att den klarar mycket vätska. Att du har mycket blod i bindan betyder alltså inte att du behöver ett annat skydd, det bevisar bara att bindan gör sitt jobb och skyddar dig säkert. Dessutom är de numera så tunna att de inte syns genom kläderna. Med kampanjen ”My Fit” vill Always visa att alla kan hitta sin personliga favorit. Testa dig fram helt enkelt!

 

Källor: 1177.se, umo.se

 


 
 


Annons