Annons
 

Salem Al Fakir: ”Jag har ingen koll på mode”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Salem al Fakir är Årets bäst klädda man enligt ELLE.

Salem Al Fakir är Årets bäst klädda man enligt ELLE.

Salem Al Fakir, artist och stilikon, utsågs till ”Årets bäst klädda man” på ELLE-galan i år. Baaam fick en pratstund med den charmiga artisten som avslöjade att han egentligen inte har någon koll på mode och varför han tycker att svenska tjejer klär sig bäst i världen…

Annons

NAMN: Salem Al Fakir.
ÅLDER: 29.
AKTUELL: Är ”Årets bäst klädda man 2011”, enligt tidningen ELLE.

Text och foto: Malin Ny

Läs även: Petra ”September” Marklund om sina modefavoriter

Är du glad över utmärkelsen?
– Ja du, det känns extremt roligt men självklart lite förvirrande. Och fram tills nu har det varit ganska nervöst, faktiskt. Man är ju van att röra sig och föra sig i sammanhang som har med ens musik att göra till exempel, så det här är lite utanför trygghetszonen. Man är lite rädd att inte kunna få lämna huset utan att vara jättesnyggt klädd, för resten av sitt liv, för annars kommer alla män att ställa sig och titta:”Ta genast tillbaka priset, du är inte värd det!”. Jag kan ju säga att de andra sju dagarna i veckan så är det ju stundtals katastrof när det gäller jag och kläder.

Det har jag svårt att tänka mig faktiskt…
– Ja alltså, jag tycker att det är kul att vara snyggt klädd, men då har det nog framförallt gällt vad man har haft på sig i jobbsammanhang.

Hur skulle du beskriva din klädstil då?
– Den är ganska enkel, det är inte någon svår vetenskap. Jag har alltid gillat stiliga kläder, eller gamla kläder. En fin kostym, det behöver inte vara så mycket svårare än så. En fin slips till och så är man hemma sen.

Salem Al Fakir med sällskap på ELLE-galan 2011.

Salem Al Fakir med sällskap på ELLE-galan 2011.

Har du alltid varit intresserad av mode och kläder?
– Jag har verkligen levt i min bubbla. Jag har inte så bra koll faktiskt. Jag har alltid hållit mig till samma sak, och har inte letat mig vidare. Jag har varit intresserad av mode på det sättet att det hjälper mig att prestera bättre på scen, att känna sig snygg. Det är ju det mode handlar om egentligen – att få folk att känna sig bekväma och få bra självförtreoende och det gäller ju verkligen när man ska stå på scen.

Har du någon stilförebild?
– Jag har ju inte riktigt det. Jag är nog lite långsam, vad folk har för kläder kommer ofta i tionde , femtonde hand för mig. Däremot så tycker jag att det finns mycket stiligt klädda herrar, i Sverige är folk fantastiskt bra på att klä sig. Och speciellt tjejerna, svenska tjejer är så duktiga på att klä sig att det är helt sjukt.

Vad tycker du om för kläder på tjejer?
– Jag gillar så mycket. Jag tycker om klädesplagg som får fram kvinnan. Hoppas att det inte låter för flummigt, men det finns så mycket vackra tjejer i Sverige, som är vackra både på insidan och ut, och klädesplagg som får fram det, det är det absolut ultimata. Svenska designers är bra på det, det är någon slags smakfullhet genomgående, som får fram det. Men en snygg klänning, det är bra grejer. Det behöver inte vara så mycket mer, det kan vara enkelt.

Vad händer för dig under 2011?
– 2011 kommer för mig att vara jättelugnt. 2010 var verkligen planerat in i minsta detalj så i år kommer jag att ta det lugnt och vara lika nöjd och glad över det.

Salem al Fakir utsågs till Årets bäst klädda man på ELLE-galan 2011.

Salem Al Fakir utsågs till Årets bäst klädda man på ELLE-galan 2011.