Annons
 

Sandra Beijer: ”Äppelrumpan är min bästa jeansrumpa!”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

sandra-beijer-jc-crocker

Sandra Beijer, känd från bloggen Nio till fem, har designat en minikollektion i denim för JC och deras märke Crocker. Kollektionen består av fyra plagg som alla bär Sandras broderade initialer. En kort jeansjacka, en klockad kjol, ett par ankelkorta jeans och en vit t-shirt.

Annons

– Att få skapa denim på mitt eget sätt har varit ett drömprojekt. Jag bär av vana bara klänning eller kjol och har inte burit ett par jeans på flera år. Vi arbetade länge med att få fram den rätta blå nyansen på plaggen – jag ville göra någonting annorlunda än de typiska stuprörsjeansen, berättar Sandra.

Var har du hittat inspiration till kollektionen?
– Från sextiotalets tennistjejer, den amerikanska cheerleadingkulturen och en hel del ur min egen garderob.

Hur gick arbetet till? Har du designat kollektionen helt själv, eller har du fått hjälp?
– Jag jobbade tillsammans med ett designteam på JC. Jag är inte speciellt duktig på att sy själv – kan knappt sy en knapp – och kan heller inte de typiska designtermerna, men jag visade upp moodboards, skisser och mina tankar. Designteamet förstod snabbt vad jag var ute efter och de var fantastiska att jobba med. Har fått vara med och välja ut minsta lilla knapp och tråd för att kollektionen skulle bli precis som jag tänkt mig i huvudet från början.

Hur många par jeans äger du själv?
– Jag äger inga par byxor i jeans men många plagg i denim. Kollektionen är i denim och då ville JC gärna att den skulle innehålla ett par byxor. Det var helt klart svårast att fundera ut hur jag ville ha dem. Till sist blev det ett par högmidjade, ankelkorta som jag tycker väldigt väldigt mycket om.

Hur tänkte du när du designade jeansen och vad tycker du är en snygg jeansrumpa?
– Jag hämtade mycket inspiration från Audrey Hepburns val av byxor på femtiotalet. Jag tycker väldigt mycket om kombinationen lite kortare byxor tillsammans med vita tygskor, så tanken är att man gärna får kombinera det så, om man vill såklart! Äppelrumpan är min bästa jeansrumpa!

Har du något roligt jeansminne från när du var yngre?
– Jag var en väldigt spinkig fjortonåring och fick sy in Gul & Blå’s minsta jeansstorlek. Kommer ihåg att jag skämdes så mycket över det. Och vita jeans med stringtrosor under, tillsammans med en Fruit of the Loom-tröja var det snyggaste man kunde ha. Gudars.

Hur kommer du att matcha kollektionen i sommar?
– I och med att kollektionen är tänkt som en baskollektion utifrån min egen klädstil tänker jag att den kommer gå att matcha med varenda plagg i min garderob!

Sandra Beijers kollektion för JC lanseras 11 juni i utvalda butiker och på JC.se. Priserna ligger på mellan 199 och 699 kr.

Läs även: Hemligheten bakom Crockers kampanj med Erika Linder

Sandra Beijer för JC. Jeansjacka: 699 kr. Jeanskjol: 399 kr

Sandra Beijer för JC. Jeansjacka: 699 kr. Jeanskjol: 399 kr

sandra-beijer-jc-crocker-jeanskjol

Sandra Beijer för JC. T-shirt: 199 kr. Jeans: 599 kr.

Sandra Beijer för JC. T-shirt: 199 kr. Jeans: 599 kr.

sandra-beijer-jc-crocker-jeans

Av: Rose-Marie Söderlund