Annons
 

Sania Claus intervjuar: Rebecca Stella for Nelly

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Rebecca Simonsson ligger bakom märket Rebecca Stella for Nelly.com.

Rebecca Simonsson ligger bakom märket Rebecca Stella for Nelly.com.

Bloggare som gör designsamarbeten är en trend som ser ut att vara här för att stanna. Rebecca Simonsson aka Rebecca Stella är många tjejers stilförebild (nominerad Årets Chicaste Fashionista 2011) och har minst sagt flera bollar i luften som artist, bloggare och nattklubbschef. Nyligen släpptes en kollektion hon designat för Nelly.com.

Annons

Baaams bloggare Sania Claus har gjort en kort intervju med Rebecca:

Hur tänkte du när du skapade kläderna? Hade du något speciellt mål?

– Jag ville göra plagg som jag själv velat ha, men inte hittat. Markerade axlar och bara ryggar är något av det snyggaste jag vet, men är inte alltid lätt att hitta på snygga plagg. En body som ger dig getingmidja, och ett par tights med dragkedja som håller in allt du vill ska hållas in, haha. Och skorna! Om man bortser från dyrgripar som YSL och Louboutin, så tycker jag att det är svårt att finna höga skor med platå, till ett bra pris. Så det var ett måste! Jag utgick helt enkelt utifrån vad jag själv ville åt.

Blev resultatet som du tänkt dig? Bättre? Sämre?

– I det stora hela är jag nöjd. Visst finns det alltid saker som man kommer att tänka på till nästa gång. Men för att vara en första gång, så är jag jättenöjd – och otroligt tacksam över den fina responsen jag fått. Det betyder otroligt mycket!

I en intervju med dig under modeveckan nämnde du att du inte är särskilt modeintresserad, utan mest klädintresserad. Hur mycket har du tänkt på trender under projektets gång?

– Det stämmer verkligen. Jag är inte direkt trendintresserad heller, men jag har däremot koll på vad som är rätt just nu – och inte. I det stora hela alltså, jag är ingen trend-nazi. Under mitt designprojekt så har jag låtit mig själv influeras av trender, men fokuserat på det jag gillar och tycker känns kul.

Vilket är ditt favoritplagg ur kollektionen?

– Skorna är helt underbara. Och tightsen. Paljettklänningen så otroligt vacker och glamourös. Svarta fransklänningen med bar rygg är en dröm på, och leopardbodyn redan ett kännetecken. Men om jag bara måste välja något, så tror jag att jag skulle ta pälsjackan. Den är så cool på, och de markerade axlarna gör att man ser riktigt powerful ut. En riktig powerwoman!

Fanns det några plagg som inte gick i produktion?

– Det fanns många olika idéer till en början, men eftersom att detta skulle vara en mindre kollektion – fick jag koncentrera mig på de jag helst ville göra.

[nggallery id=650]