Annons
 

Säsongens 5 vackraste och knäppaste skor på catwalken

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

De kanske inte blir de mest kommersiellt gångbara skomodellerna från denna säsong, men dessa kreationer är lysande konstverk på fötterna och när du har tröttnat på dem kan du stolt placera dem i bokhyllan som tittgodis!

Annons

Pollini

1. Pollini. De här klackarna ser ut som en fötterna på en rokoko-fåtölj. Jag älskar kombinationen av modernt 2000-tal och platåsula framtill med den där utsnidade knäpp-klacken.

Givenchy

2. Givenchy. Höstens elakaste skor är signerade Givenchy och bombade med nitar. Du kan komma i vilken anspråkslös klänning som helst och ändå räddas av dessa fenomenala heels. Finns även i svart, men jag gillar nog de vita bättre.

D&G

3. D&G. Flirten med rokoko syns även i Dolce & Gabbanas underlinje D&G där sammet, rosetter och sofftyg möter dekadent nutid. Säkrast matchar du dem såklart med överdådiga strassleggings!

María Barros

4. María Barros. Titta så vackert fjädrarna vandrar längs baksidan av vaderna! Och så de fina stenarna på hälen. Coolt också att bära dem till benvita haremsbyxor, som här på bilden.

Galliano

5. John Galliano. ”He keeps the fashion flame burning” sa Sex and the City-stylisten Patricia Field om Galliano då jag intervjuade henne i New York. Hon har helt rätt. Titta bara på dessa konstverk till skodon: Ser fullständigt livsfarliga och opraktiska ut. Men vackra, visst!

Foto: Antoni Ruiz Aragó