10 effektiva sätt att komma över ditt ex

Har du precis kommit ur ett förhållande och håller på att handskas med alla miljoner känslor som det innebär? Här är Baaams bästa tips för att komma över ett ex.

 
 
Annons
 
 
 
 

Det är lätt att känna det som att livet tappar all mening när man kommer ur ett förhållande. Det kan kännas tomt och otryggt att inte ha en partner att luta sig mot. Men vet du vad? Det kommer definitivt att gå över.

Annons

Baaam ger dig tio effektiva sätt som du kan använda dig av för att komma över ditt ex. Se din singeltid som en rolig utmaning i stället för ett misslyckande. Kärleken kommer att hitta dig igen – vi lovar!

Läs också:
Tre saker att tänka på innan du dejtar ditt ex
Så träffar du en partner (expertens tips!)
4 dejtingtips som funkar (på riktigt!)

1. Var ledsen – men bara i en liten stund
Att gråta, skrika och lyssna på sorgliga romantiska ballader på repeat är en viktig del i processen när det gäller att komma över ditt ex. Det är helt okej att ha en sån här period, och den kommer faktiskt att hjälpa dig. Däremot måste du sätta en tidsgräns för hur länge du får vara ledsen innan du måste börja plocka ihop bitarna av dig själv igen och läka.

2. Rensa bort ditt ex i alla sociala medier
Det sista du behöver se när du ska försöka gå vidare är hens bilder på Instagram eller statusuppdateringar på Facebook. Det är betydligt mycket enklare att gå vidare om ditt ex namn inte dyker upp så fort du är aktiv i sociala medier. Om du inte vill avfölja eller ta bort hen som finns så borde du åtminstone dölja ditt ex från ditt flöde.

3. Ventilera med dina bästa vänner
Samla ihop dina allra bästa vänner och håll inte tillbaka när du ventilerar. Genom att sätta ord på dina känslor blir det lättare att hantera din ledsamhet och din ilska. Se dock till att ni gör något roligt samtidigt, som att bruncha eller dricka vin, så att det inte blir alltför tungt.

4. Gör något som ditt ex skulle hata
Hade ditt ex en känslig mage som gjorde att ni aldrig åt stark mat tillsammans? Beställ riktigt stark thaimat. Hade hen en åsikt om att alla som klättrade hade en dödsönskan? Åk till närmaste klättercenter. Genom att göra något som ditt ex aldrig skulle göra hittar du sakta men säkert tillbaka till dig själv.

5. Rensa ut och möblera om i ditt hem
Att göra förändringar i ditt hem kan vara som att ge dig själv en nystart och skapa nya perspektiv hos dig. Flytta runt lite möbler, köp nya lakan (som inte påminner dig om ditt ex) eller häng upp den där tavlan som du själv älskar. Du har makten nu!

6. Ge dig själv en liten makeover
Med betoning på liten. Eftersom du känslomässigt instabil just nu så är det ingen bra idé att klippa av dig ditt långa hår eller gå och tatuera dig. Försök att göra små saker som känns stora för dig. Varför inte göra slingor i håret, eller måla dina naglar i en mer vågad färg än vanligt?

7. Don’t sweat him, just sweat
Satsa stenhårt på att träna och testa någon träningsklass som du tycker verkar rolig. Om du håller dig till en träningsrutin, och ger allt på passet, så kommer du att sova som en stock om nätterna i stället för att ligga och stirra upp i taket och fundera på vad som gick fel med ditt ex. Det bästa? Du kommer att vara i toppform!

8. Unna dig något för din egen skull
Forskning har visat att hjärnan inte kan skilja på känslomässig och fysisk smärta. Det betyder alltså att om du skämmer bort din kropp med en härlig behandling så kommer du att må så mycket bättre. Varför inte en ansiktsbehandling, eller en massage?

9. Utmana dig själv med en ny hobby
Har du alltid drömt om att lära dig ett visst språk, kunna skejta eller spela gitarr? Well… Då har du din bästa tid just nu! Genom att fokusera på något helt nytt och spännande hinner du inte tänka på ditt ex lika mycket.

10. Våga flirta
Okej, så du är kanske inte fullt redo för att ge dig ut på marknaden än, men det betyder inte att du måste dra dig undan helt. Varför inte läsa alla Fifty shades of Grey-böcker, eller flörta med den där snygga killen som jobbar på ditt stammiscafé? Gör helt enkelt något som håller igång den sexiga elden inom dig.

Läs också:
Bevisat: Därför kommer tjejer över sitt ex snabbare än killar
Det här är årets bästa dag för onlinedejting (är du redo?)
Här är de bästa (och sämsta!) städerna att dejta i

Foto: IBL