Annons
klitoris
 

Sex intressanta saker du inte visste om klitoris

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Den är den känsligaste punkten på kroppen
Med runt 8000 nervändar, vilket är dubbelt så många som en penis har (girl power!), är klitoris din känsligaste kroppsdel. Inte konstigt att den också är en självklar källa till njutning!

Annons

2. Den liknar en penis
Precis som penisen sväller klitoris upp när du blir upphetsad, och sanningen är att den faktiskt har fler likheter med det manliga könsorganet. Även klitoris har ett ollon och förhud, men det syns inte lika mycket som på mannen.

3. Den är större än du tror
Klitoris är mer än en liten kula, som bara ögat kan se. Inuti kroppen brukar en genomsnittlig klitoris vara mellan sju till tio centimeter lång. Wow!

4. Dess enda funktion är att ge njutning
Det är faktiskt sant! Forskare hävdar att klitoris är den enda kroppsdelen som faktiskt har njutning som enda uppgift. Smart!

5. Ordets betydelse
Ordet ”klitoris” har spårats tillbaka till antikens grekiska, där ett liknande ord betyder ”nyckel”. Det har också hittats kopplingar till ordet ”kleitoriazein” som direktöversatt betyder ”att söka njutning”.

6. Den åldras inte
Nej, klitoris kommer aldrig bli gammal och grå. Efter puberteten håller sig klitoris på samma nivå genom hela livet, vilket betyder att du faktiskt kan få lika starka orgasmer när du är 95 som du fick i 20-årsåldern. Score!

 
Annons