Annons
 

Sista minuten: Så får du högre betyg innan studenten

Nu är det bara slutrakan kvar innan du får din vita mössa och vinka tack och hej till gymnasiet. Men innan det är det hög tid att maxa betygen!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Uppdatera dig innan lektionen
En väldigt smart grej för att båda lära sig mer och vara steget före – läs på om ämnet innan lektionen. Om du inte vet vad ni ska lära er under kommande lektionen, fråga!

Annons

Ta tio minuter innan lektionen och bara bläddra igenom sidorna. Då kan du, under lektionen, ta till dig ytterligare information istället för att försöka förstå från början.

2. Fråga!
Om du inte förstår vad din lärare menar – fråga. Om du inte vill göra det under lektionen så ta det efteråt. Det viktigaste av allt är att du får svar på det du inte förstår och samtidigt visar du din lärare att du är engagerad.

Lista: 15 smarta anledningar att dejta en nörd

3. Maratonplugga inte
Att sitta och nöta in information under en lång tid är sällan en bra idé. Testa istället att läsa så mycket du hinner under ungefär en kvart för att sedan gå igenom materialet du kanske inte förstår.

Sedan tar du en kort paus på några minuter, repeterar igen för att sedan bläddra vidare i materialet. Det här är ett effektivt sätt att plugga!

4. SOV!
På natten ska du sova – inte plugga. Planera ditt pluggande så att du faktiskt inte behöver sitta under natten. Du måste nämligen vila hjärnan och låta all information sjunka in.

Att du sedan inte är en zombie dagen efter kan vara en smart idé.

Hur många känner du igen? Kolla in: 16 bilder som tar dig direkt tillbaka till mellanstadiet

5. Snacka med läraren
Var konkret, fråga din lärare vad som krävs för att du ska få högsta betyg.

6. Planera ditt pluggande
Det finns så mycket tid i vardagen som bara är oeffektiv dötid; håltimmar, reklampauser i ditt favoritprogram, resvägen till skolan. Istället för att scrolla på Instagram ännu en gång – plugga!

7. Lägg ifrån dig telefonen!
Du får ingenting gjort om du fastnar på Snapchat. En gång för alla – ta en paus från din telefon!

Läs också:
16 situationer du bara förstår om du är en löjligt dålig förlorare
18 saker du minns från högstadietiden
21 saker du bara förstår o du är en äkta nattmänniska

Foto: Tumblr