Annons
 

Sju kändiskvinnor berättar om sin bisexualitet

Träffa de bisexuella kvinnorna som använder sina röster i offentligheten för att sprida kunskap och göra det lättare för andra att vara sig själva.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Av Malin Ny

Hur självklart det än kan tyckas att människor attraheras av olika kön och sexuella identiteter, är det fortfarande ibland svårt för bisexuella att känna att de passar in.

Somliga upplever att de möts av fördomar och missuppfattningar, som att deras sexualitet egentligen grundar sig i en längtan efter uppmärksamhet eller att de bara vill vara coola och trendiga. Det händer också att de får höra att de är fega som inte ”kommer ut till hundra procent”, och liknande.

Annons

Är bisexuella extra drabbade av fördomar? Kanske. Oavsett hur det ligger till så är det bra att vi har många stolta, bisexuella kändisförebilder som använder sina röster i offentligheten för att sprida kunskap och göra det lättare för andra.

Evan Rachel Wood

EVAN RACHEL WOOD 2014 VANITY FAIR LOS ANGELES USA 03 March 2014 Evan berättade att hon är bisexuell i Esquire 2011 och sedan dess har hon fortsatt att lyfta ämnet i hopp om att utbilda och avstigmatisera.

Lady Gaga

LADY GAGA 86TH ANNUAL ACADEMY AWARDS RED CARPET LOS ANGELES USA 02 March 2014 Lady Gaga berättade i en intervju med Barbara Walters år 2009 att hon faller både för män och kvinnor. Några år senare bekräftade hon att hennes låt Poker Face handlar om att hon önskar att hon kunde fortsätta ha sex med kvinnor trots att hon numera är ihop med en man.

Cara Delevingne

British model Cara Delevingne wears a design from the Unique collection during London Fashion Week, Sunday, Feb. 17, 2013, Londo Cara Delevingne kom ut 2014 och pratade om sin sexualitet i en intervju med Vogue. I intervjun får man uppfattningen att hon menar hennes bisexualitet skulle vara en fas, men hon talade sedan ut i New York Times. ”Jag är den jag är. Det är inte en fas”.
I Vogue-intervjun berättade hon också att det tog tid för henne att acceptera att hon blev kär i tjejer, och att hon erkände det för sig själv som 20-åring. Cara utesluter dock inte att hon i framtiden kan falla för en kille. ”Mina erotiska drömmar handlar bara om män”, säger hon.

Anna Paquin

ANNA PAQUIN 2013 VANITY FAIR OSCAR PARTY SUNSET TOWER LOS ANGELES CALIFORNIA USA 24 February 2013 Anna Paquin berättade att hon var bisexuell för några år sedan. Hon har förklarat i intervjuer att det faktum att hon numera lever i en heteronormativ relation inte innebär att hennes bisexualitet skulle vara ett passerat livskapitel: ”Jag ser det inte som något som är över. Är du fortfarande straight om du blir ihop med någon? Om du skulle göra slut med en person eller om den personen skulle dö, skulle inte det förhindra din sexualitet från att existera. Det funkar inte riktigt så”, menade hon i en intervju med Larry King.

Läs också: Nakenselfies – varför blir alla så arga?

Azealia Banks

banks Azealia Banks gillar inte att bli kategoriserad som ”den bisexuella rapparen” men hon har länge varit öppen med sina sexuella preferenser.

Megan Fox

10 Megan kom ut som bisexuell 2009 i en intervju med Esquire:
”Jag tror att människor föds bisexuella och att vi sedan gör undermedvetna val baserade på krav och förväntningar från samhället.”

Bevisat: Kvinnor ger mer oralsex än män

Amber Rose

Amber Rose First Annual All Def Movie Awards Celebrating Diversity and Entertainment Broadcast on Fusion Feb 28 @ 7pm Skådisen Amber Rose kom ut i Curve Magazine år 2011. Hon berättade då att hon haft stora problem med att vara öppen med sin sexualitet som yngre.
”Det var en konstig tid i mitt liv eftersom jag inte visste hur jag skulle förklara för mig själv att jag inte var gay, men att jag inte heller var straight… Och jag var liksom inget freak som hade trekanter hela dagarna. För mig var det så att var jag i en relation med en kvinna så var jag bara med henne och vice versa.”

Kolla även in:
Åtta vanliga sexmyter (som vi slår hål på!)

Läs mer:
Här är träningsprofilerna som trotsar smalnormen
Iskra Lawrence klär av sig för att lyfta frågan om kroppsideal
Svenska modeller tar ställning mot modebranschens osunda ideal

 


 
 


Annons