10 budord för vackert vinterhår

Denna artikel är ett annonssamarbete med Priorin.

Denna artikel är ett annonssamarbete med Priorin.

Drömmer du om ett vackert vinterhår? Vi har knepen som fixar det både direkt och på lång sikt.

1. Du ska tvätta i rätt ordning. Börja med att välja hårvård efter hårets tillstånd, så att håret får den vård det behöver. Får du till exempel snabbt fett hår efter tvätten kan du behöva ett mildare schampo. Sedan väljer du balsam efter hur mycket fukt du behöver. Vill du använda en inpackning ser rutinen ut så här: schampo, inpackning och balsam.

2. Du ska återfukta även i hårbotten. Många har fått lära sig att man inte ska ha balsam i hårbotten – glöm det. Hårbotten är hud som behöver fukt, den också. Återfukta med både balsam och inpackning hela vägen ner till huden.

3. Du ska sänka hårets pH-värde. Den som vill kan blanda i äppelcidervinäger i sitt balsam (1 del vinäger, 2 delar balsam). Det sänker pH-värdet på håret vilket gör det både friskare och lättare att hålla rent.

4. Du ska använda leave-in-produkter, dagligen. Kylan får talgkörteln att producera mindre fett. Med ett fuktgivande balsamspray både skyddar och återfuktar du håret så att det kan bibehålla sin friskhet även under vinterhalvåret.

5. Du ska kamma först, borsta sedan. Det tål att upprepas: ett fuktigt hår är extra ömtåligt och behöver hanteras varsamt. Red ut ett vått hår med en glestandad kam eller borste. När håret har torkat kan du arbeta igenom det med en tät borste av äkta svinborst som sprider hårets eget fett längs strået och gör håret extra blankt.

6. Du ska föna på rätt sätt. Ett hår mår alltid bäst av att lufttorka, men om du behöver få håret torrt snabbt finns det sätt att föna mer skonsamt. En fön med minst 2000 watts effekt torkar håret snabbare och sliter därmed mindre på håret. Avlägsna munstycket och föna nedåt i hårets riktning.

7. Du ska alltid värmeskydda, det fungerar! Att först applicera ett skydd mot värme innan du stylar med hårverktyg är oerhört viktigt. Skyddet består oftast av proteiner som lägger sig som en hinna utanpå strået. När du sedan stylar är det hinnan som ryker, inte ditt hårstrå.

8. Du ska byta ut ditt mousse. Mousse är en av våra vanligaste stylingprodukter. Den är effektiv som volymhöjare, men kan också vara uttorkande och göra håret matt. Den nya sortens mousser är fuktgivande och kan, samtidigt som det boostar dina hårrötter, göra håret friskt och glansigt.

9. Du ska borsta ut hårsprayen innan den har torkat. Använd en platt borste och en spray utan alkohol. Genom att sprida produkten över hela håret kan den lägga som en skyddande hinna över håret, och till och med ”limma ihop” dina kluvna toppar tillfälligt så att de inte utsätts för mer skada.

10. Du ska ha is i magen när det gäller ditt hår. Om du investerar i en lyxig inpackning, hårkur eller vitamintillskott som kan hjälpa håret att bygga upp keratinnivån, bör du hålla ut i minst fyra veckor innan du kan räkna med resultat.

Läs även: Så får du drömsvallet! Tips och trix för att få tjockare hår
Läs även: Välmående hår till midsommar? Börja nu, vi vet hur!

Fakta Priorin®

Priorin är ett kosttillskott för den som vill optimera sin hårhälsa. Kapslarna innehåller bland annat biotin, Vitamin B5, hirsextrakt och cystin – en aminosyra som är en grundläggande byggsten i proteinet keratin. Ämnen tillför näring inifrån, direkt till hårroten och bidrar till att håret håller sig så friskt som möjligt. Läs mer här om hur svenska kvinnor upplevde Priorin i ett stort test.

Nyfiken på Priorin? Beställ en kur här.

Mer om din hårhälsa!
Tappar du hår, upplever du att ditt hår har förändrats till det sämre eller är du nyfiken på metoder och produkter som kan påskynda hårets tillväxt och förbättra dess hälsa? Här har MåBra i samarbete med kosttillskottet Priorin samlat material för dig som vill lära dig mer om hårets hälsa och vad du själv kan göra för att få ett vackert, starkt och livskraftigt hår – resten av livet.