Produkter för oljig hy

11 hudvårdstips för dig med fet eller oljig hy

Blir din hy ofta glansig eller fet under dagen? Inga problem! Här är 11 produkter som är speciellt anpassade för dig med fet hy.

Har du ofta återkommande pormaskar och finnar eller kännas det som om huden i ansiktet lätt blir blank och oljig under dagen? Då kan det vara så att du helt enkelt har en fet hudtyp. En hy som har feta egenskaper beror oftast på en överproduktion av fett i hudens talgkörtlar. För att försöka återfå hudens normala balans krävs det därför produkter som kan reglera talgproduktionen tillbaka till det normala.

Det vanligaste misstaget man gör på en fet hud är ofta att försöka torka ut den. Använd i stället en återfuktande produkt som kan lugna huden, snarare än att lura den till att producera ännu mer fett.

Låter det komplicerat eller vet du inte var du ska börja? Ingen fara. Scrolla ner för att ta del av 11 tips på produkter som är specialiserade för dig med fet eller oljig hy.

11 produkter som passar dig med fet hy

Dag- och nattkräm

Fukt, fukt och åter fukt! Det finns en hel del återfuktande krämer på marknaden, vilken är din favorit?

Fuktgel som passar dig med fet hy

Balanserande fuktgel för dig med fet hy som ska dämpa rodnad och stärka hudens cellförnyelse, från Akademikliniken. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Fuktkräm från Mizon som ska motverka akne

Fuktkräm för fet hy som bland annat ska motverka akne och har antiage effekt, från Mizon. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Fuktgel från rosenserien

Fuktgel som kan användas både morgon och kväll anpassad för en fet hy, från Rosenserien. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Primer

En primer applicerar du efter din dagkräm och innan ditt smink, för ett slätare resultat och en makeup som håller hela dagen.

Primer som ska matta ner glansig hy

Primer som ska hjälpa till att ta matta ner känslan av en glansig hy, från Lumene. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

primer pixi

Pixi flawless & poreless primer smälter in i ansiktet och reducerar synbarheten av porhet samt ger ett matt resultat. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Adtraction)

Primer som ska matta ner i anisktet

Utjämnande primer som ska matta ner och minska synliga porer i ansiktet, från The Ordinary. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Ansiktsrengöring

Ansiktsrengöring kan vara viktigare än du tror. Se därför till att alltid köpa en rengöring som är anpassad för din hudtyp. Nedan hittar du tre alternativ som passar till en fet hy.

Rengöringsgel från Garnier

Rengöringsgel med naturliga ingredienser som ska lämna efter sig en balanserad hud, från Garnier. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Rengöring med anti-age effekt

Rengöringsgel med anti-age effekt som ska verka djupgörande, från Peter Thomas Roth. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Djuprengörande ansiktsrengöring

Djuprengörande ansiktsrengöring som ska behålla hudens fuktlager och lämna den utan glansiga partier, från Lumene. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Blotting paper

Om du känner att huden ofta blir oljig under dagen kan ett blotting paper vara räddaren i nöden. Det är nämligen små papperslappar som du duttar över de feta partierna i ansiktet för att matta ner huden där det behövs.

Blotting paper från Nyx

Blotting paper som ska ta bort överflödig olja och fräscha upp, från NYX. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Blotting paper från Sheseido

Blotting paper med vårdande egenskaper som ska matta ner huden, från Shiseido. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer:

Mjuk hud och lyster – här är peelingen för dig med torr hy

7 populära serum i höst för dig med torr hy

20 adventskalendrar med smink till julen 2019

Första hjälpen mot röd hy & rosacea (länk till ELLE)

Här är mascaran som trendar på TikTok – Baaam har testat!