11 skönhetsmissar som får dig att se äldre ut

Rosie Huntington

En bra bas och mindre mascara på nedre fransraden är enkla knep för en yngre look.

Det finns många knep för att se yngre ut – och lika många misstag som ger motsatt effekt. Här är några av de vanligaste skönhetsmissarna som får dig att se äldre ut.

1. Du struntar i primer

En primers huvudsakliga uppgift är att jämna ut din hud och göra så att ditt smink håller längre. Om du skippar att applicera primer kan din foundation och puder sätta sig i rynkorna istället för att jämna ut dem.

2. För mycket eyeliner

Vi har alla avverkat en och en annan svart kajal när vi var yngre. Men nu är det dags att vara lite mer sparsam med sminket – i alla fall eyelinern. Om du målar för mycket svart runt ögonen drar du uppmärksamhet till kråkfötterna kring det området.

3. Mascara på den nedre fransraden

På samma sätt som för mycket eyeliner drar uppmärksamhet till kråkfötterna, gör även mascara på nedre fransraden. Testa lämna den nedre fransraden utan mascara – det kan göra underverk.

4. Glittrig ögonskugga

Att bära glittrig ögonskugga ger exakt samma effekt som för mycket eyeliner eller mascara på nedre fransraden – du framhäver fina linjer kring ögonen.

5. Du byter aldrig frisyr

Om du sportar exakt samma frisyr som du gjorde när du gick i skolan, då är det dags att boka tid till frisören. En ny frisyr är ett enkelt sätt att fräscha upp vilken look som helst.

6. Färgar håret i bara en färg

Om du väljer att färga hela håret i en nyans kan din frisyr lätt se ut som en hårhjälm. Flera slingor i olika nyanser lättar upp och ger dig en yngre uppsyn.

7. Du exfolierar inte

För att hjälpa huden på traven är exfoliering, även kallat peeling, A och O. När du exfolierar tar du bort döda hudceller och boostar hyn genom att få fram nya, fräscha celler. Tips: peela ansiktet och kroppen ungefär två gånger i veckan!

8. Schampo – men inte balsam

I samband med att du blir äldre blir ditt hår mer torrt och förlorar lyster. Var noga med att ge hårstråna den näring de behöver. Använd balsam när du tvättar håret och ge ditt hår en extra knuff med en inpackning någon gång i veckan.

9. Du glömmer bort brynen

Fylliga ögonbryn har varit modernt ett bra tag nu – haka på den trenden! Du ser nämligen betydligt yngre ut när brynen syns istället för att knappt existera.

10. Fel puder

Puder är en räddare i nöden för många som har en oljig t-zon – det ska nämligen ta bort oönskad glans. Men det finns de pudersorter som, istället för att trolla bort fina linjer, framhäver dem istället. Var noga med att välja ett bra puder som passar din hy.

11. Du dricker för lite vatten

För att få en spänstig och frisk hy börjar du inifrån. Med en bra kost och mycket vatten ger du din hy bäst förutsättningar. Kom ihåg vattnet!

Läs även:
9 vanliga sminkmissar som sabbar hela din look
6 smarta beautyhacks som alla kvinnor bör känna till
Så får du parfymen att dofta hela dagen

Av: Johanna Karlsson
Foto: All Over Press

Titta på fler klipp från FRIDA: