sminktips

12 sekundsnabba sminktips som verkligen gör skillnad

Vill du på enkla sätt se piggare ut och få sminket att hålla hela dagen? Baaam listar 12 sminktips som lyfter din look på bara ett par sekunder!

Vill du bli maximalt snygg på minimal tid? Ta del av de här 12 sminktipsen som förvandlar dig från vardag till fest på nolltid!

Sminktipsen gör gör skillnad – på ett par sekunder

1. Använd concealer under ögonbrynen och runt läpparna

Att applicera concealer under och över ögonbrynen ljusar upp undersidan, framhäver ögonbrynet och gör att du ser piggare ut på ett ögonblick. Samma sak gäller med läpparna – sparsamt med concealer precis runt området kring läpparna framhäver ditt leende och formen på dina läppar.

Den perfekta concealern som täcker allt och ljusar upp. Värd varenda krona. Från Nars (reklamlänk från Apprl).

2. Fyll i dina ögonbryn

Ögonbrynen ramar in hela ansiktet och ger ett mer ”fixat” intryck. Fyller du i brynen med en snedskuren pensel och skugga får du ofta ett mer naturligt resultat än med en penna, men det är naturligtvis en smaksak.

Klassiska ”Brow pomade (reklamlänk från Apprl)” från Anastasia (reklamlänk från Apprl) är en storsäljare som ger perfekta ögonbryn.

3. Använd ”triangeln” för att dölja mörka ringar under ögonen

Hemligheten bakom att dölja mörka ringar under ögonen är att se på det området som en triangel. På det sättet slipper du skarpa kanter och får ett mer naturligt resultat än om du bara hade fokuserat på själva ringarna.

Källa

4. Blanda concealer och pyttelite guldögonskugga och applicera i ögonvrån

Ett trick som gör att du ser ut att ha fått åtta timmars sömn istället för fyra.

Eyeshadow Glimmer (reklamlänk från Apprl) från Bareminerals (reklamlänk från Apprl) – ger ett skimrande resultat och piggar upp ögat.

5. Använd en bra primer

Om du vill ge intryck av du har en felfri hy är det en primer du ska använda innan du applicerar foundation. Dessutom får du ett mer varaktigt resultat.

Kanske den bästa primern (reklamlänk från Apprl) i budgetkategorin från Nyx (reklamlänk från Apprl) – får sminket att hålla hela dagen och täcker ojämnheter.

6. Använd ögonkräm innan concealern

På det sättet slipper du ”kakigheten” som lätt kan uppstå annars.

Fjäderlätt ögonkräm från Löwengrip Care & Color (reklamlänk från Apprl).

7. Contouring – skapa konturer i ansiktet

Förmodligen det sminktipset som, om du använder rätt teknik, kommer att göra störst skillnad för ditt ansikte. Ett väl beprövat knep som du kan använda såväl till vardags som till fest.

Bästa budgetköpet! Komplett contouringkit (reklamlänk från Apprl) från Pashion (reklamlänk från Apprl) för bara 99 kronor – fixar konturer i ansiktet på nolltid.

8. Skapa mer intensitet i din ögonskugga med en vit kajalpenna

Om du är besviken på din ögonskuggas pigment finns det ett trick du kan ta till för att få vilken ögonskugga som helst att få mer intensitet – applicera vit kajalpenna på ögonlocket innan du använder ögonskuggan.

Fast och resistent vit kajal från Isadora (reklamlänk från Apprl) som piggar upp.

9. Applicera din foundation med en borste istället för en svamp eller händerna.

På det sättet får du ett jämnare, mer naturligt resultat och dessutom går det åt mindre foundation vid appliceringen. Rätt teknik är dock a och o även här, så kolla gärna in denna tutorial för att få lite vägledning.

Foundationborste (reklamlänk från Apprl) från Clinique (reklamlänk från Apprl) som kommer åt ansiktets alla vrår.

10. Framhäv ögonfransarna med en ögonfransböjare

Värm böjaren genom att blåsa på den med hårfönen i några sekunder för ett ännu snabbare och bättre resultat.

Riktigt bra ögonfransböjare (reklamlänk från Apprl) från Eyelure (reklamlänk från Apprl).

11. Ta löst puder på ögonfransarna för att få mer volym

Gör såhär: lägg på ett lager mascara, applicera försiktigt löst puder på fransarna med en stor borste och avsluta med att ta på ännu ett lager mascara.

Löspuder (reklamlänk från Apprl) från E.L.F (reklamlänk från Apprl) som håller vad det lovar!

12. Framhäv putet med ett kryss

Ta en läppenna i samma nyans som ditt läppstift och rita ett stort kryss mitt på överläppen. Markera läpparnas konturer med läppennan och fyll sedan i med läppstift.


Källa

Läs även:
8 geniala sminktips som förvandlar ditt ansikte
Så lägger du den perfekta eyelinern
33 misslyckade ögonbryn (+bästa tipsen för hur du lyckas!)