14 beautytrender vi alltid kommer minnas från 2015

skönhetstrender 2015

Minns du alla beautytrender från 2015?

2015 närmar sig sitt slut och under årets gång har vi spanat in många beautytrender – både bra och dåliga. Baaam listar de 14 största beautytrenderna från 2015 som vi alltid kommer att komma ihåg.

Psst! Klicka på länkarna för att läsa mer om beautytrenderna!

Läs även:
Baaam testar: Bästa budgetmascarorna som håller vad de lovar
3 enkla tips – så slipper du elektriskt hår på vintern
Stor guide: Så slipper du torr hud i vinter

1. Micellar water

Micellar water slog beautyvärlden med storm. Finns det någon som inte har ansiktsrengöringen i badrumsskåpet efter 2015?

2.Kylie Jenner lips

Om det är något som har varit en snackis under 2015 så är det tveklöst Kylie Jenners läppar. Under 2014 var vi mest chockerade över läpparnas storlek och i år har vi försökt efterhärma hennes resultat.

3. Glitterskägg

En hype som slog rejält (okej, under ett par dagar åtminstone) var glitterskägget. Helt plötsligt skulle varje hipster glittra loss – men såg vi någonsin någon med glitterskägg på riktigt?

glitterskägg 2015

Glitterskägg blev en stor trend i sociala medier.

4. Clown contouring

Fortfarande kanske världens märkligaste sätt att contoura ansiktet på. Trenden slog genom en tutorial som visade hur du skulpterar ansiktet på bästa sätt genom att grunda med en clownmålning. Spana in trenden här om du har missat den.

5. Strobing

Hejdå contouring, hello strobing! Strobing innebär kort och gott omvänd contouring, det vill säga att du fokuserar enbart på highlighter i ansiktet istället för att mörka ner andra delar.

6. Glitterrötter

Det var inte bara skägget som skulle glittra – utväxten täcktes med glitter likaså. Var 2015 glittrets år?

glittriga hårrötter

Har du testat att glittra utväxten?

7. Perfekta ögonbryn

”Eyebrows on fleek”, det vill säga perfekta ögonbryn, har fullkomligt exploderat i sociala medier under 2015. Finns det någon som inte eftersträvar perfekta ögonbryn efter det här året? We think not.

Läs även:
8 vanliga hårmisstag du gör hemma (som din frisör avskyr!)
Sofi Fahrman släpper kollektion för Essie under 2016
Kändisfrisören avslöjar det vanligaste felet du gör när du tvättar håret

8. Pixlat hår

Trenden slog egentligen aldrig igenom, men blev en riktig snackis på Instagram och Facebook. Frågan är väl egentligen om någon verkligen vågar testa?

9. Hårtatueringar

Aningen opraktiskt, men 2015:s beautyförebild Kylie Jenner hoppade på trenden med hårtatueringar, vilket självklart betyder att en rad andra gjorde detsamma.

kylie jenner tatuering

Hårtatueringar kom under 2015.

10. Orakade armhålor

Sällan har vi skådat så många orakade armhålor i sociala medier som under 2015. Och visst är det härligt att uppmana att precis alla får vara som de vill?

11. Olaplex

Olaplex är hårbehandlingen alla snackar om – och alla vill testa. Självklart tog Baaam ett snack med frisören Linda Mikaelsdotter för att få koll på trenden.

12. Glasnaglar

Glasnaglar slog stort på Instagram, men det är väldigt pilligt att få till och att lyckas med. Spana in en tutorial här!

13. Bubble nails

Ärligt talat, vi förstod oss aldrig på att ha bubbliga, tjocka naglar – men det gjorde många andra. Se allt här!

14. Pastellfärgat hår

Hår a lá unicorn var en stor trend under 2015. Många kändisar testade pastellfärgat hår och i sociala medier var trenden en riktig milstolpe för 2015.

Läs även:
Sex knep för att undvika missförstånd hos frisören
Sju smarta beautyhacks som alla kvinnor borde känna till
Angelica Aurell: ”Mina bästa tips mot acne”

Av: Cassandra Lindblom