5 sätt att göra ditt hår tjockare (utan att gå till frisören!)

5 sätt att göra ditt hår tjockare (utan att gå till frisören!)

1. Stressa ner

Det första du bör göra är att ta ett djupt andetag och stressa ner så mycket du kan. Stress är nämligen en av de vanligaste orsakerna till att håret blir tunnare.

2. Satsa på en hälsosam kost

Du bör fokusera på att hålla din kost så hälsosam som möjligt eftersom kosten har en stor påverkan på hårets kvalitet. Håret är det sista stället som kroppen skickar protein och järn till, så se till att du får i dig rikligt av detta. Att äta 120 gram protein om dagen är idealiskt för att hålla ditt hår starkt.

3. Styla ditt hår strategiskt

Precis som med det mesta så går det även att fejka hårets tjocklek genom att du lär dig olika stylingknep. Använd inte olja, återfuktande produkter eller produkter som ska göra håret lent. Detta kommer att tynga ner ditt hår och minska volymen. Att göra slingor kan få håret att se tjockare ut, men gör det inte så ofta att du skadar hårstråna.

4. Glöm inte bort din hårbotten

När du tvättar håret får du inte glömma bort att gå hela vägen ner till hårbotten. Smuts som samlas där kan få håret att se fett och tunt ut, trots att det är nytvättat i längderna.

5. Titta efter dessa ingredienser

Leta gärna efter hårprodukter som innehåller extrakt av persilja, då det ökar blodflödet till hårbotten och stimulerar hårväxt, innehåller biotin, linolja och vitamin B.

Läs också:
Sekundsnabba tricket som fuktboostar din torra hy
Tutorial: Så klipper du vårens snyggaste frisyr själv
Tutorial för nybörjare: Så sätter du fast lösögonfransar

Foto: All Over Press