Rädda huden! Baaam har testat och betygsatt 11 fuktmasker

Såhär i kalla vintertider är det många ansikten som stramar och fnasar av torrhet. Ge din stackars hy en fuktbomb med en ansiktsmask – Baaam har testat elva masker från budget till lyx.

Läs mer: Stort test: 5 grymma sheet masks – och 2 du kan hoppa över

Gilda hydra performance mask


Utlovar: Masken ska ge en klarare hudton, öka hudens fukthalt samt ge huden ökad spänst, energi, lyster och en jämn hudton.

Omdöme: Något odryg mask, tuben rymmer inte mycket produkt och du behöver en del. Men håller verkligen vad den lovar! Efter användning känns huden mjuk, spänstig, återfuktad och har fin lyster. Ger en Askunge-effekt.

Betyg: 5

Pris: 395 kronor

To cool for school – pumpkin sleeping pack


Utlovar: Den här sovmasken ska ge fukt och näringsämnen till hyn, samt ha en exfolierande effekt medan du sover.

Omdöme: Konsistensen är en blandning mellan en tjockare kräm och en gel, och den är lätt att arbeta in i huden. Till färgen är den beige/ljust rosa och har en frisk, lite söt doft som är ganska stark till en början. Min uppfattning är att produkten håller vad den lovar. Hyn känns mjuk och återfuktad – även på riktigt torr hy – och jag upplever dessutom ett snyggt glow morgonen efter.

Betyg: 4,5

Pris: 190 kronor (shoppa den här!) (reklamlänk från Apprl)

Esse cream mask


Utlovar: Masken riktar sig till dig med mogen hy. Den ska mjukgöra och återfukta ansiktet på djupet och minska spåren av åldrande, rynkor och fina linjer. Regelbunden användning ska ge en fastare hy.

Omdöme: Masken är krämig i konsistensen, kolafärgad och doftar ganska starkt kemikaliskt. Den känns dyr. Den omedelbara effekten var att huden blev väldigt mjuk och len. På det viset håller den vad den lovar. Effekterna på längre sikt är svårare att svara på. Det sticker lite när jag har masken på mig, men inte på ett obehagligt sätt.

Betyg: 3,5

Pris: 479 kronor

Läs mer: Dubbla dina ansiktsmasker – 10 lyxiga beautyköp att kombinera

Clinique moisture surge overnight mask


Utlovar: Masken ska verka mjukgörande på djupet och lämna huden återfuktad, slät och smidig på morgonen.
Omdöme: Den är doftfri och vit i färgen. Konsistensen är rätt tjock men i mycket som en vanlig hudkräm. Jag har väldigt torr hud och efteråt känns den återfuktad, men inte mer än en hudkräm. Den är dock inte alls kladdig och känns bra. Jag behövde inte bättra på med kräm efteråt men skulle nog ha velat ha ännu mer fukt.

Betyg: 4

Pris: 395 kronor (shoppa den här!) (reklamlänk från Awin)

Elizabeth Arden ceramide overnight firming mask

Utlovar: Den lovar dyrt och heligt, bland annat göra din hud fast, ge motståndskraft och förse dem med reparerande egenskaper och intensiv återfuktning.

Omdöme: Den här krämen dryper av fukt och doftar dyrt. Jag la masken på kvällen och på morgonen är hyn något mjukare och det känns som att linjerna är reducerade. Å andra sidan drack jag mycket vatten i går kväll…

Betyg: 3

Pris: 870 kronor (Shoppa den här!) (reklamlänk från Apprl)

Origins drink up 10 minute mask


Utlovar: Ska återfukta och bekämpa torr hy med hjälp av algextrakt och aprikoskärnolja.

Omdöme: Liknar body lotion i konsistens, vilket gör den svår att applicera. Har en mycket god doft av aprikos. Lämnar huden återfuktad och len men det är inte tillräckligt för min vintertorra hy. Passar den som behöver lite lättare återfuktning.

Betyg: 3

Pris: 225 kronor

Kicks even skin tone face mask


Utlovar: Masken ska ge fukt, jämnare hudton och lyster.

Omdöme: Den har fet konstisens, har vit färg och doftar milt av parfym. Min hud känns mjuk och len men inte så återfuktad. Och den typ smular av? Och är liksom kladdig fortfarande ett bra tag efteråt? Det känns lite konstigt. Min hud brukar inte reagera men den svider lite när jag applicerar den.

Betyg: 2

Pris: 59 kronor

Läs mer: 7 gånger Mia Skäringer bevisat varför hon alltid har en plats i våra hjärtan

c/o Gerd facial mask cloudberry moisturizing berry mask


Utlovar: Ska med hjortronfröolja lugna, ge fukt till och rivatilisera hyn.

Omdöme: Ganska lös i konsistensen, doftar gott men inte överjordiskt. Hyn känns mjukare, men absolut ingen mirakeleffekt. Jag la masken på kvällen och på morgonen är hyn något mjukare men ingen synlig skillnad.

Betyg: 2

Pris: 495 kronor

Yves Rocher hydra vegetal intense hydrating mask


Utlovar: Att ge hyn smidighet och glow.

Omdöme: Jag la masken på kvällen och på morgonen är hyn något mjukare men ingen synlig skillnad. Det här är en produkt jag inte kommer att komma ihåg.

Masken håller nog vad den lovar, men jag tror att en average apotekskräm hade gett samma effekt.

Betyg: 2

Pris: 119 kronor

Eborian sleeping bb-mask

Utlovar: En koreansk nattmask som ska synbart minska trötthetstecken och göra huden mjukare och mer len.

Omdöme: Märker ingen större skillnad på hyn efter masken men får heller ingen typ av reaktion eller sveda. Ser tyvärr lika trött ut som varje vardagsmorgon.

Betyg: 1

Pris: 325 kronor (Shoppa masken här!) (reklamlänk från Apprl)

Formula 10.0.6 Smooth Mask


Utlovar: Blåbär och ananas i den här peelingmasken ska ge näring, återfukta, lugna irritation, minska porer och ge hyn lyster. Resultatet ska bli silkeslen hy.

Omdöme: Masken är flytande, genomskinlig och har en fruktig doft. Känns ungdomlig och som ett budgetalternativ. Stelnar på huden. Den omedelbara effekten är att hyn känns något mer len. Men den är rätt stram och tyvärr inte särskilt återfuktad, det behövs en ansiktskräm efteråt. Där tycker jag inte krämen håller vad den lovar. När jag har bättrat på med en ansiktskräm efteråt känns hyn len.

Betyg: 1

Pris: 99 kronor (Shoppa den här!) (reklamlänk från Apprl)

Foto: IBL/Shutterstock