elektriskt frissigt har

3 enkla tips: Så slipper du elektriskt hår på vintern

När hösten och vintern kommer dyker ofta frissigt och elektriskt hår upp som ett brev på posten. CHIC har tre ovärderliga tips som gör att du slipper problemet.

Får du också alltid flygigt, statiskt och elektriskt hår under vintern? Lugn, Baaam har knepen som gör att du blir av med elektriskt hår, en gång för alla!

statiskt hår vintern

Får du också frissigt hår på vintern?

1. Packa in

Om ditt hår blir elektriskt kan det bero på att det har fuktbrist. Kom ihåg att göra en hårinpackning med jämna mellanrum, gärna två gånger i veckan.

2. Mössproblemet

Du bör skydda håret mot kylan för att behålla fukten, samtidigt som en tight mössa både sliter på längderna och ofta gör håret statiskt och elektriskt. Kom ihåg att spraya lite hårspray på din hårborste när du borstar håret på morgonen för att undvika att håret står åt alla håll och kanter när du tar av dig mössan.

3. Nödlösningen

Är håret elektriskt och flygigt när du kommer till jobbet? Ta en klick handkräm på händerna och värm mellan den mellan handflatorna. Applicera sedan handkrämen försiktigt längs längderna, det gör att håret blir mindre flygigt och tyngs ner.

Läs även:
Stor guide: Så slipper du torr hud i vinter
8 vanliga hårmisstag du gör hemma (som din frisör avskyr!)
Frisören svarar på dina frågor om hårtrenden Olaplex

Foto: Mondadori