5 enkla knep för vitare tänder

5 enkla knep för vitare tänder

1. Tugga på fruktskal


Det är allmänt känt att frukt att toppen för kroppen men visste du att du även ska borde passa på att ta tillvara på skalet? Att gnugga tänderna med vissa skal, exempelvis från apelsiner, ska vara väldigt effektivt för att få bort fläckar. Något annat som kan vara bra att gnaga på är rå morot, selleri och grönkål, grönsaker som sägs kunna rengöra och ljusa upp ditt leende.

2. Oil pulling


Det här är en hemlighet som kändisarna vetat om länge, såklart. När du vaknar, och innan du äter eller dricker något, ska du ta två teskedar av antingen kokos-, sesam- eller olivolja och köra runt det i munnen (precis som munskölj) i ungefär 20 minuter. Oljan ska göra susen eftersom den tar bort bakterier och ger dig vitare tänder samtidigt (sägs det, åtminstone). Glöm inte bort att borsta tänderna efteråt!

Läs också: 5 grymma (och gratis!) skönhetsknep

3. Borsta med bikarbonat och salt


Ett alternativ är att borsta tänderna med en blandning av bikarbonat och salt några gånger i månaden. Dock bör du vara försiktig och inte göra det alltför ofta eftersom bikarbonat har en slipande effekt och kan skada tandens emalj.

Läs också: Bästa tandblekningen hemma – stort test (länk till ELLE)

4. Välj rätt läppstift


Ibland räcker det med att skapa en synvilla och då passar läppstift alldeles utmärkt. Hitta en nyans som motväger tändernas färg, då kan de nämligen framstå som vitare. Svårare än så behöver det inte vara!

Läs också: 9 geniala läppstiftshacks alla kvinnor borde känna till

5. Ät ost


Ost innehåller proteiner och fetter som neutraliserar från annan mat. Osten stimulerar även produktionen av saliv som i sin tur innehåller fosfor och kalcium som ger emaljen mineraler. Känns det långsökt? Mja, vi är villiga att hålla med – men det kan ju vara värt att testa. Det finns även andra livsmedel som sägs kunna göra dina tänder vitare såsom äpplen, spenat och päron. Vissa på grund av det höga innehållet av fibrer medan andra skapar en skyddande film för emaljen och hindrar den då från att fläckas.

Foto: All Over Press