Kim Kardashian lanseras body foundation på KKW Beauty

5 frågor vi har om Kim Kardashians nya kroppsfoundation

Det räcker inte med att täcka över ojämnheter i ditt ansikte – nu ska hela kroppen bli perfekt! Men vi har några frågor om Kim Kardashians nya kroppsfoundation.

Kim Kardashian kan konsten att provocera och skapa rubriker. I allt från utspel i realityserien ”Keeping Up With the Kardashians” till förespråkande av korsetter i vardagen (hej, 1700-talet!). Men hon är ju också en smart businesswoman som lyckats bygga ett imperium av skönhetsprodukter. Det senaste tillskottet i KKW Beauty lämnar oss dock med en hel radda frågetecken.


Nu lanseras nämligen Body Makeup, Body Shimmer och Loose Shimmer Powder for Face & Body. Ja, ni hörde rätt. Det rör sig alltså om kroppsfoundation och puder för kroppen som ska dölja ska dölja skavanker och ojämnheter på armar, mage, lår, fötter – you name it!

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

På KKW Beautys Instagram skriver de att kroppsfoundationen kommer att ”enhance your skin by blurring out imperfections with a smooth satin finish” samt att Kim själv använt det i över ett decennium för att täcka över sin psoriasis och sina synliga vener. Och någonstans verkar hon ha träffat vårt ängsliga och utseendefixerade samhälle rätt i hjärtat för alla produkter sålde slut direkt när de lanserades.

Och vi fattar! Vem vill inte se ut som ett levande instagramfilter!? Att leva av vår osäkerhet är såklart big business, det har alla förstått sedan typ ja korsetterna utvecklades för ett par hundra år sedan. Det är inga konstigheter. Men vi känner ändå att vi har några frågor om produkterna vi bara måste få dryfta.


Hur tidigt behöver man gå upp för att täcka hela kroppen med foundation?

Vi brottas redan med att behöva lägga goa tio minuter på att oengagerat smeta på concealer under ögonen och dutta på rouge så att man åtminstone ser ut som att man lever. Men om vi nu alltså ska börja lägga foundation över hela kroppen. Och highlighta utvalda områden. Och sedan pudra allt! När sjutton behöver vi gå upp då? Det lutar åt att vi behöver börja bekanta oss med ett Paolo Roberto-liv som börjar klockan 03:45 med ett hårt träningspass följt av att dra ihop lite egen pastadeg och medan den är på kylning påbörja den utdragna processen av att sminka allt från lilltå till öronsnibb. Puh! Tur att man kan sova när man är död.

Tar man på sig kläder innan eller efter man sminkar kroppen?

Det känns ju logiskt att man först klär på sig och därefter täcker de delar av ens oh-så-imperfekta hud med foundation och allt det andra. Men tänk om det blir varmt under dagen! Och man vill ta av något lager! Då finns risken att en foundationrand à la 2005 uppstår i armhålan eller längs låret. Hur ska vi hantera det!? Då faller ju hela konceptet! Vilket för oss till nästa fråga…

via GIPHY

Lämnar inte foundationen fläckar på… allt?

Vi har alla varit där. Du ville bara prova en fin, vit t-shirt på Gina Tricot och upptäcker till din förskräckelse att foundationen lämnat en rand längs ringningen. Paniken! Men betänk nu att du har foundation på hela kroppen och ska klä på dig kläder. Vi vågar knappt fundera på konsekvenserna. Det kommer vara fläckar ÖVERALLT. Säkrast är nog att hädanefter bara klä sig i kläder som matchar ens hudton. Som i mitt fall tyvärr är blekt grisbeige. Härliga tider detta!

Får man sitta ned?

Vi vet ju att detta inte är ett problem för Kim Kardashian eftersom hon i sina korsetter och spanks knappast behöver sitta ned utan bara kan vila ståendes. Men vi andra vanliga dödliga, hur hanterar vi vår vardag? Om man sätter sig ned finns ju sannerligen risken att foundation smetas av och inte bara förstör underlaget utan också lämnar oss helt bara och nakna inför våra egna skavanker igen! Så stående känns allra säkrast. Men vad händer om man rör på sig och låren börjar gnidas mot varandra? Och underarmarna nuddar vid kroppen? Nej, det går inte. Bäst att sjöstjärna oss genom livet hädanefter!

via GIPHY

Hur får man bort det?

Om det nu är så att Kim tänkt på allt detta och hållbarheten på foundationen är svinbra – hur får man då bort den? Det är liksom jobbigt nog att gnugga bort mascaran på kvällen men nu ska man alltså få bort smink från hela kroppen. Behöver man en särskild slags skrubb? Antagligen, så – om vi känner Kim rätt – så släpps snart exakt en sådan som kommer att kosta minst en femhunka. Och ska man då skrubba hela kroppen varje kväll? Vi lär behöva utveckla en ny slags hud som regenereras snabbare så att den hinner få nya hudlager varje natt som klarar en skrubb om dagen. Människa 2.0, här kommer vi!

Nej, vet ni vad. Vi säger som Jameela Jamil:

Foto: TT/KKW Beauty