5 saker du gör fel när du tvättar ansiktet

5 saker du gör fel när du tvättar ansiktet

Att tvätta ansiktet gör vi på ren rutin. Men det finns vissa saker som är bra att tänka på när man tvättar ansiktet. Här är 5 saker nästan alla gör fel.

Läs mer: Bästa hårknepet – som ger dig snyggt och vågigt hår

1. Du glömmer hårfästet

Många struntar att tvätta ansiktet ändå upp till hårfästet för att inte förstöra frisyren men gör inte det! Det är viktigt att tvätta hela vägen upp annars samlas all smuts där vilket gör att du kan få acne.

2. Du använder för varmt eller för kallt vatten

Om din hud inte känns ren efter att du tvättat den kan det bero på vilken vattentemperatur du har. För varmt vatten torkar ut ditt hår medan för kallt vatten inte tar bort smuts och olja från din hud. Ljummet vatten är det bästa!

3. Du gnuggar ansiktet för hårt med handduken

Om du gnuggar för hårt med handduken i ansiktet kan du bryta blodkärl och orsaka onödiga rodnader. Dutta istället med handduken.

4. Du tvättar inte händerna innan du tvättar ansiktet

Dina händer är oftast väldigt smutsiga och om du inte tvättar dem innan så masserar du in smutsen i ditt ansikte. Tvätta händerna först!

5. Du sköljer bara av ansiktet snabbt

Många kastar bara vatten i ansiktet och känner sig sedan klara. Men det är viktigt att få bort all sminkborttagning. Skölj av ansiktet minst tre gånger och fokusera på områden där borttagningen oftast lägger sig som runt näsa och ögon.

Läs mer:
5 enkla steg för att se pigg och fräsch ut – på 60 sekunder
Här är knepet som gör att ditt nagellack torkar supersnabbt

Foto: IBL