illustration på hårig bikinilinje

6 anledningar att aldrig mer raka könshåret

Röda prickar och en ständig klåda är bara några av sakerna som gör intimrakning till en mindre rolig aktivitet. Här är sex skäl till att låta rakhyveln vila.
1:39

Efter reklamen: 9 spännande sexställningar du inte har testat förut

(1:39)

<p>Hotta upp sexlivet med lite nya sexställningar. Vi har bilder (och beskrivningar) på nio sexställningar för heteropar som ger mer njutning för er båda. </p>

Läs mer: Blodigt, kladdigt och superhärligt – våga ligga när du har mens

Trimmat, naket eller bara lite friserat. Könshårstrenderna har skiftat i takt med de rådande skönhetsidealen. Inte minst på grund av porrens intåg på nätet har den rådande normen hos unga kvinnor de senare åren varit att, på ett eller annat sätt, ta bort sitt könshår.

Vad du väljer att göra eller inte göra med ditt könshår är självklart ditt och ingen annans val, men vi på Baaam vill påminna om att rakhyveln inte är ett måste.

Du sparar tid

Att trimma könshåret med den försiktighet som krävs tar tid. Gud bevare den som har bråttom och slinter med rakhyveln. Det är tid som du istället kan lägga på exempelvis:
# Göra en smoothie.
# Lära dig hur man dyrkar upp lås.
# Betala dina räkningar.
# Kolla på många kattvideos.

Du skyddar fittan mot bakterier och infektioner

När du rakar dig skadas det yttersta hudlagret och du får små sår i huden som gör att bakterier lättare tar fäste och växer till sig. Det är vanligt att i samband med rakning få besvär som röda prickar, klåda och hårsäcksinflammationer.


Chanserna att lyckas med fittflätor är betydligt sämre

Det är högst oklart om någon har lyckats, eller ens försökt, att fläta sitt könshår. Men visst har du alltid undrat om det går? Behåll håret för möjligheten att i alla fall kunna testa.

Håret finns för att du ska vara bekväm

Ditt könshår fyller faktiskt funktioner. Det är en mjuk liten kudde som skyddar din fitta från friktion och smuts och förhindrar att kläderna skaver. Fint va?

Flatlössen kommer dö ut

Hudparasiten flatlusen trivs som bäst i det varma och gosiga könshåret. Men om håret inte finns där blir luslivet tufft. Australienska forskare har till och med varnat för att den växande trenden med intimrakning riskerar att utrota flatlössen. Och det vore en tragedi av episka mått.

Du känner inte för det

Inte särskilt sugen på att raka dig? Strunta i det. Det är inte svårare än så.

Foto: Shutterstock/IBL