6 geniala trick för att få till en perfekt eyeliner

Alexa Chung i eyeliner från Eyeko.

Alexa Chung i eyeliner från Eyeko.

Har du svårt att få till den där perfekta eyelinervingen som Alexa Chung? Här är 6 geniala tips som hjälper dig på vägen!

Läs även:
Vinterns viktigaste beautytrend: Markerad eyeliner
12 sekundsnabba sminktips som verkligen gör skillnad
6 tips som ger dig perfekt hy med en budgetfoundation

1. Penntricket. Ibland kan det vara lättare att måla en jämn linje med en kajalpenna innan du går direkt på eyelinern. Måla önskad form med en lättarbetad penna och fyll därefter i med en valfri eyeliner.

Generate

Expression Kajal från Maybelline.

2. Skedtricket. Ett bra knep att ta till när du vill få till eyelinern perfekt är att använda en sked. Använd först själva handtaget för att rita en rak, linje och ta därefter den runda delen för att skapa själva vingformen.


Källa

3. Visitkortstricket. Med hjälp av ett visitkort är det enkelt att få till en perfekt eyelinerlinje. Håll upp långsidan på kortet mot utsidan av ögat så att kortet pekar mot ögonbrynets slut. Gör sedan en linje längs med kanten med din eyeliner.

Källa

4. Tejptricket. Fungerar ungefär som visitkorttricket men är lite enklare om du inte orkar hålla upp kortet när du målar linjen. Klipp av en kort tejpbit och sätt fast den vid hörnet av ögat och måla en linje längs med kanten. Ett tips är att inte applicera concealer och foundation innan du gör detta, då tejpen kan göra att sminket mattas av där tejpbiten har suttit.

Källa

5. Tvärtomtricket. Om du har svårt att få till en bra form när du applicerar eyeliner, pröva med att börja att applicera utifrån och jobba inåt istället för tvärtom. Börja med att måla linjen från själva vingen och fortsätt inåt.

Källa

6. Pricktricket. Håll upp en penna parallellt längs med ögats vattenlinje och sätt prickar där du vill linjen ska börja och sluta. Du kan även måla prickar över denna linje enligt bilden nedan för att det ska bli lättare att få till en snygg vinge. Gör sedan samma sak på det andra ögat så att du ser att formen är ungefär lika på båda ögonen. Fyll sedan i med en eyeliner.

Källa

Läs även:
Vinterns viktigaste beautytrend: Markerad eyeliner
12 sekundsnabba sminktips som verkligen gör skillnad
6 tips som ger dig perfekt hy med en budgetfoundation

Av: Malin Ny