Artikeln innehåller reklamlänkar
budget foundation test

Sex tips som ger dig perfekt hy med en budgetfoundation

Att få flawless hy behöver inte kosta skjortan. CHIC listar billiga foundations som är bäst i test – och ger dig tipsen om hur du använder dem på bästa sätt.

Vill du sminka dig till en perfekt hy men har inte riktigt budget till en dyr foundation? Här är sex tips som får din budgetfoundation att se ”dyrare” ut än vad den faktiskt är.

LÄS OCKSÅ: Årets bästa foundation från budget till lyx

1. Förbered din hy innan du applicerar foundation.

För att du ska få ett så bra resultat som möjligt gäller det att du förbereder din hy väl. Återfukta hyn både på morgonen och kvällen för att få bort alla torra fläckar och exfoliera en gång i veckan för att ta bort döda hudceller. Applicera gärna även en primer innan foundation för att få ett felfritt resultat. En primer (länk till butik) jämnar ut huden och gör att porerna syns mindre vilket är bra om du vill ge illusionen av att ha perfekt hy.

2. Välj produkter som passar ihop.

När du väljer vilken ansiktskräm och foundation du ska använda kan det vara bra att komma ihåg att olja och vatten inte går så bra ihop. En oljebaserad foundation och en vattenbaserad ansiktskräm funkar till exempel inte optimalt tillsammans, så använd hellre produkter som passar ihop.

3. Använd inte händerna.

Det går självklart att applicera foundation med händerna men ofta får du inte ett felfritt resultat och det täcker inte heller optimalt. Använd istället en beautyblender (länk till butik) eller foundationborste (länk till butik) och slipp på så sätt ojämnt resultat och mindre smickrande linjer.

4. Avsluta med löst puder.
Att avsluta med puder är ett bra sätt att få din foundation att hålla längre och även förbättra resultatet. Använd ett löst puder (länk till butik)som ger ett mer naturligt resultat. Ofta räcker det att applicera sparsamt med puder i t-zonen.

5. Skippa matta budgetfoundations.

Välj hellre en lättare foundation som ger dig en mer fräsch, naturlig look än en matt variant.

6. Highlighta!

Använd highlighter (länk till butik) på de punkter du vill framhäva för ett ”photoshoppat” resultat, exempelvis längs med kindbenen, på nästippen, pannan och hakan.

Fem bra och billiga foundations.

Fem bra och billiga foundations.

Läs även: 12 sekundsnabba sminktips som verkligen gör skillnad
Läs även: Steg för steg: Så sminkar du en neutral sotning