Så fixar du drömvolym i håret – 7 trick som verkligen fungerar

Så fixar du drömvolym i håret – 7 trick som verkligen fungerar

Tjock, fylligt hår med massa volym. Så får du även de tunnaste tufsar att se ut som Hollywood-svall.

Läs mer: Sju vanliga misstag du gör med ditt torrschampo

Inte alla föds med böljande tjockt hår, men vi kan alla skapa illusionen av det. Testa de här knepen för ett hår som ser ännu fylligare ut.

Förbered i duschen

Det finns schampo och balsam speciellt anpassade för att skapa volym i håret. De har en lätt uttorkande effekt så att håret inte tyngs ner av alltför mycket fukt. Följ upp med volymgivande stylingprodukter, värmeskydd, och föna håret upp och ner.

Skaffa rätt klippning

Långt hår där alla strån har samma längd kommer inte gynna dig, be din frisör om lager för både volym och rörelse i håret.

Tupera mera

Att tupera små sektioner av håret är ett av de bästa sätten att lyfta håret vid rötterna. Håll en liten del av ditt hår upp och bort från huvudet och kamma försiktigt bakåt mot hårbotten. Spreja med hårsprej för att fixera och fortsätt med flera delar av håret. Se till att det översta hårlagret är slätt så det döljer tuppringen under.

Använd torrschampo även när håret är rent

Torrschampo är såklart super när du har fett hår, men det är också bra för att skapa textur och strävhet, vilket gör det superenkelt att burra upp håret.

Sätt upp i små knutar när du sover

Snurra små hårtestar och sätt upp med hårnålar när du ska sova. Det kommer skapa volym och studs i hårlängderna.

Skippa håroljan

Alla hår mår bra av att återfuktas – men var försiktig med tyngre produkter som oljor och inpackningar. Det lägger sig som en hinna på hårstrået som tynger ner, och då är det svårt att skapa volym som håller. Satsa på volymgivande inpackningar eller ha dagar då du bara satsar på återfuktning.

Låt bli hårborsten (ibland)

Undvik att borsta håret alltför ofta, det kan överstimulera oljeproduktionen i din hårbotten och göra att ditt hår ser fett och stripigt ut. Använd hellre dina fingrar eller en bredtandad kam för att reda ut tovor.

Foto: IBL