Artikeln innehåller reklamlänkar
Rädda håret från onödigt slitage

8 smarta prylar för att minska slitage på håret

Mycket vi gör i vardagen sliter extra mycket på vårt hår, utan att vi vet om det. Har du till exempel bara hårsnoddar utan metallspänne? Här tipsar vi om 8 enkla knep som räddar håret från onödigt slitage.

Vill du ha ett friskt och långt hår? Då är det dags att bryta några vanor i vardagen. För visste du att vanliga borstar och handdukar i frotté sliter mycket på ditt hår? Det är dock enkelt att byta ut dessa produkter mot mer skonsamma varianter. Här tipsar vi om 8 bra produkter som vårdar ditt hår:

Så minskar du slitage på ditt hår:

Brukar du också torka håret med din handduk? Sluta med det! Det ruggar nämligen upp fjällskikten i hårstrået som i sin tur gör att det blir sprött och går av lättare.  Använd istället en hårturban som den här, från Aquis, som effektivt och skonsamt absorberar fukten från ditt nytvättade hår. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Om du ofta vaknar med ett riktigt rufs baktill kan det vara värt att investera i ett mjukt sidenörngott, som det här från Åhléns. Silke är naturligt lent och friktionsfritt, vilket bidrar till att håret mår mycket bättre under ett långt sovpass på kudden. Du minskar risken för slitage och tovor i håret, då det glider lättare över kudden och inte ”hakar” fast i tygets fibrer. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

Sluta tvätta håret så ofta! Det sliter enormt på dina hårstrån. De flesta hårtyper mår faktiskt som bäst om de tvättas endast en gång i veckan. Om du ändå känner för att fräscha upp ditt hår, använd ett bra torrschampo istället. Som det här från Martinsson King, som luktar riktigt fräscht. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

Byt din borste! Det mest skonsamma sättet att borsta håret på är med en svinborste, som den här från Kent Brushes. Den gör håret starkt och glansigt då det stimulerar bildning av hårets egna naturliga oljor och fördelar dem ut i håret som blir glansigt och välmående. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

Ibland behöver håret lite hjälp inifrån. Stärk dina hårstrå med bland annat biotin, zink och selen som alla tre bidrar till att bibehålla normalt hår. Dessa vitaminer från Lernberger Stafsing hjälper håret att växa sig starkt. Här kan du köpa dem (länk till Adtraction)

För att bibehålla en frisk hårbotten (som är grunden till ett friskt hår) behöver du skämma bort den med en bra inpackning med jämna mellanrum. Låt den verka länge, gärna under en påse som du kan vira runt huvudet. Den här hårmasken från Björn Axén hjälper skadat och mycket torrt hår att få liv igen. Den innehåller  vårdande mineraler och proteiner från havet, samt ekologisk arganolja. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)

 

Kanske har du också missat att metallspännet på hårsnoddar sliter på dina hårstrån? De skaver av håret och stråna fastnar lätt i det. Skippa dem och satsa istället på mjuka snoddar utan spänne, som den här skonsamma varianten från Lyko. Här kan du köpa dem (länk till Adtraction)

Du kan också investera i hårband som dessa, från Make Up Store. Som håller håret på plats när du tvättar ditt ansikte eller sminkar dig. Här kan du köpa dem (länk till Adtraction)

LÄS MER:

Vegansk hudvård – här är produkterna att investera i

Kläder, smycken och inredning – statementprylar vi älskar