Artikeln innehåller reklamlänkar
täckande foundation som får bäst i test favoriterna. Fulltäckande foundation med hög täckningsgrad

8 täckande foundations som håller hela dagen

Letar du efter foundations med ett täckande, full- eller heltäckande resultat? Här är åtta tips som ger dig allt från ett glowigt resultat till långvarig hållbarhet.

Att hitta en foundation som passar just din hudtyp kan vara klurigt. Har du en torr hy ska du leta efter en återfuktande variant och har du oljig hy kan det vara bättre med ett matt resultat. Sedan är det täckningsgranden – vill du ha en fulltäckande foundation eller en lätt-täckande? Här är sminktipsen du behöver!

hitta rätt foundation
Anton Oparin/Shutterstock

Vilken foundation passar mig?

Det går att anpassa foundation efter din hudtyp. Har du torr hud är det till exempel bra att leta efter foundation som innehåller vårdande och återfuktande ingredienser som hyaluronsyra. Har du däremot en hud som är fet och oljig och lätt blir blank är en foundation med matt finish kanske något för dig. Kom också ihåg att det är viktigt att att inte slarva med grunden. Se till att ditt ansikte är ordentligt återfuktat och investera gärna i en primer som går sminket att sitta bättre hela dagen. Här är det stora beautylexikonet som gör dig till en riktig hudvårdsguru!

Hur vet man vilken färg på foundation man ska ha?

Många hemsidor visar swatches på hur färgerna ser ut, ett annat tips är att också kolla på youtube-videos för att hitta rätt nyans för dig. Du kanske också har sett märkningarna W, N och C på foundations? Det står för warm, neutral och cold och hänvisar alltså till om du har kall, varm eller neutral underton i huden. Ett supertips är att kolla på dina blodådror. Om du har blodådror som går åt det gröna hållet har du en varm underton i huden, och blodådror som går åt det blåa hållet betyder att din underton är kall.

Här kan du köpa täckande foundations:

Nedan har vi listat foundations med hög täckningsgrad – scrolla ner och hitta din favorit! Här kan du också läsa mer om fem viktiga saker att tänka på när du väljer foundation.

1. Foundation som ger långvarig täckning, Anastasia Beverly Hills

En foundation som ger långvarig täckning och döljer ojämn hudton, från Anastasia Beverly Hills. Foundationen ger en medel till hög täckning och ger också huden en fin lyster. Luminous Foundation från Anastasia Beverly Hills finns att köpa här (länk till Åhléns).

2. Foundation som täcker ojämnheter, Estée Lauder

Double WearStay In Place Makeup är en foundation från Estée Lauder som täcker alla ojämnheter och ger ett hållbart resultat hela dagen. Foundationen har medel till full täckning och ser fin och naturlig ut på huden. Läs mer och köp den här (länk till Lyko).

3. Foundation som ger full täckning utan att bli kakig, IsaDora

Cover Up Foundation & Concealer är en lätt foundation som ger full täckning utan att bli kakig. Foundationen från IsaDora kommer i en smidig tub och är en duoprodukt med concealer och foundation i ett. Läs mer och köp den här (länk till Lyko).

4. Foundation och concealer i ett, Milani

En foundation och concealer i ett för maximal täckningsgrad, från Milani. Conceal & Perfect Liquid Foundation är en riktigt prisvärd favorit som inte känns platt i ansiktet, trots att den täcker väldigt bra. Läs mer och köp den här (länk till Nordicfeel).

5. Foundation som går att bygga upp, NYX

En foundation som finns i 45 olika nyanser från NYX. Går att bygga upp en täckningsgrad för att matcha just ditt behov. Oavsett blir resultatet väldigt klädsamt och snyggt! Läs mer och köp den här (länk till Åhléns).

6. Lätt foundation med hög täckningsgrad, Dior

En lätt foundation som ger ett matt resultat och har hög täckningsgrad. Diorskin Forever Undercover används ofta av makeupartiserna backstage, just för att resultatet blir så naturligt och att all rodnad och ojämnheter försvinner. Läs mer och köp den här (länk till Åhléns).

7. Foundation som passar alla hudtyper, L'Oréal Paris

En foundation som passar alla hudtyper och ger ett långvarigt resultat. Foundationen känns lätt på huden och dessutom är Infaillible24 Stay Fresh Foundation riktigt prisvärd. Läs mer och köp den här (länk till Lyko).

8. Foundation med heltäckande resultat, Lumene

Foundation som håller hela dagen och ger ett heltäckande resultat, från Lumene. Blur 16h Longwear Foundation SPF15 har en krämig konsistens men är enkel att få jämn på huden. Resultatet? Flawless! Läs mer och köp den här (länk till Lyko).

Ett tips! Investera i en tillhörande primer. Har du båda produkterna hemma, kan du blanda ut de med varandra – till tillfällena du inte vill ha ett lika fulltäckande resultat. Då har du en två-i-ett lösning, utan att behöva köpa olika foundations som du inte hinner använda upp!

Här kan du köpa en primer:

1. Primer som ger ett jämnare resultat, NYX

En primer som ger slät yta för et jämnare resultat. Basen sitter fint hela dagen och stora porer blir som borttrollade. Läs mer och köp den här (länk till Lyko).

2. Primer som ger ett piggare resultat, Clarins

En kultförklarad klassiker inom kategorin primer. Primern ger en återfuktad hud, ett jämnare resultat och en klart förbättrad look. Läs mer och köp den här (länk till Lyko).

Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter
1:04

Efter reklamen: Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

(1:04)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Allt om vegansk skönhet – och produkterna vi inte kan vara utan
NU finns Kylie Cosmetics i Sverige – här är favoriterna från märket
Välj rätt schampo – 5 saker du ska tänka på och favoriterna för alla hårtyper