gör du också vanliga hårmissar?

8 vanliga hårmisstag du gör hemma (som din frisör avskyr!)

Det finns ett gäng hårmissar som får din frisör att gå i taket (och slita sitt eget hår). CHIC har koll på vad frisören egentligen tänker när hen ser hemmablonderat hår och lugg som du klippt med nagelsaxen...

Har du koll på missarna du gör hemma – som får din frisör att slita sitt hår? Kändisstylisten Paul Norton har delat med sig av de största hårmisstagen du gör hemma, som faktiskt går att undvika väldigt lätt.

Klicka vidare och läs om åtta vanliga hårmissar som får din frisör att gå i taket...

1. Du klipper luggen själv."En av mina största fobier är kvinnor som klipper lugg på sig själva", förklarar Paul Norton för sajten Shefinds. "Det är något som kräver extrem precision och balans. Det är alldeles för svårt att göra själv".

2. Du färgar över gråa hår."Att dölja grått hår är supersvårt att göra hemma. Många har svårt att nå ända bak, vilket oftast resulterar i gråa fläcker som syns för alla andra".

3. Du lockar eller plattar håret innan det har torkat."Inte bara ditt hår tar skada av det här, utan även värmeverktyget. Fukten i håret kan dessutom börja koka när värmen kommer på".

4. Du tvättar håret varje dag."När du tvättar håret varje dag blir det torrt och frissigt till slut. Satsa istället på var tredje, fjärde dag".

5. Du borstar håret för mycket."Jag vet att din mamma förmodligen sade att du borde borsta håret jämnt och ständigt, men du behöver inte det och du borde inte det. När du borstar stör du det yttre lagret på hårstråt, vilket resulterar i frissigt hår och kluvna toppar".

6. Du tvättar inte ur balsamet."Folk tror att det kan gynna dem att lämna lite balsam i håret efter själva tvätten, men det tynger ner håret och drar till sig mer olja och smuts i håret, vilket bara gör det svårt att styla".

7. Du blonderar håret hemma."En av de största riskerna du kan ta är att blondera håret hemma. Om du inte är försiktig kan du skada håret för gott, vilket gör det bättre att lämna det till proffsen".

8. Du torkar håret med en handduk."Skapa aldrig friktion mellan håret och handduken. Krama istället ur håret med handduken eller använd en gammal t-shirt - då skadas inte håret".

Läs även:
Sex knep för att undvika missförstånd hos frisören
Nio vanliga sminkmissar som sabbar hela din look
Så får du parfymen att dofta hela dagen

Av: Cassandra Lindblom

Foto: Mondadori