Artikeln innehåller reklamlänkar
Glåmig februarihy? 9 tips som får din hud att stråla igen

Glåmig februarihy? 9 tips som får din hud att stråla igen

Låg luftfuktighet, torr luft och tråkigt väder brukar tyvärr resultera i glåmig hy och mörka ringar under ögonen. Här är nio skönhetstips som gör att du slipper besvären.

Läs mer: Elin Runnberg, 25, köpte hotell i Thailand: ”Jag gick all in”

Har du tröttnat på att ha glåmig hy, mörka ringar under ögonen och torra partier? Hösten och vintern tar ut sin rätt på hyn – men det går att få tillbaka glow och lyster med rätt knep.

Facemist

Bli bästa vän med ansiktssprayen och låt den stå på skrivbordet och göra sig påmind under dagen. En bra facemist återfuktar hyn under dagen, perfekt när du sitter i luftkonditionering eller framför datorn dagarna i ända.

Källvattenspray från La Roche-Posay (länk till butik) med lugnande och antioxiderande effekt. Läs mer och shoppa här (länk till butik).

Lermask

Lermasken finns i många olika varianter men har alla gemensamt att de är rengörande. En lermask applicerar du någon gång i veckan och låter verka, för att rensa ur porerna och ge hyn en ofattbar glow.

Rengörande lermask med kol från L’Oréal Paris (länk till butik).

Retinol

Retinol är en favorit hos många i skönhetsvärlden, en typ av vitamin som boostar hyn att producera kollagen, som håller huden mjuk och smidig. Det är dyrt, men det är ack, så värt det.

Serum från Peter Thomas Roth (länk till butik) med retinol, vitamin C och E. Läs mer och shoppa här (länk till butik).

Tvätta sminkborstarna

Om du har en tendens att få utslag, akne och kvisslor i ansiktet kan dina smutsiga sminkborstar och beautyblenders vara boven i dramat. Skaffa rutin på att tvätta dem med jämna mellanrum för att få fräsch och klar hy.

Ät rätt

Vad du äter speglas ofta i din hy. Se över din kost i höst och fokusera på nyttiga fetter, ägg, kyckling, grönsaker och fisk för strålande hy.

Brun utan sol

Om du vill ha en gyllene hy över vinterhalvåret är det dags att säga hej till brun utan sol. I dag finns det många fantastiska produkter på marknaden som inte alls ger den orangea ton du minns från förr, som istället lurar ögat att du har varit på solresa en vecka.

Brun utan sol-mousse från Cocoa Brown (länk till butik). Läs mer och shoppa här (länk till butik).

Highlighter

Highlighter har blivit mångas bästa vän i sminkväskan eftersom du kan skapa skimmer och lyster i hyn även om den är vintertrött och glåmig. Applicera på ansiktets högsta punkter och få en snygg lyster.

Champagnefärgad highlighter från Benefit Cosmetics (länk till butik). Läs mer och shoppa här (länk till butik).

Slipp påsar under ögonen

Om du känner dig trött och svullen under ögonen kan en kall sked göra underverk. Förvara den i kylen eller frysen över natten och plocka fram på morgonen och håll över svullnaden i ett par minuter. Det finns även ögonpatches att köpa som ger samma effekt. Vill du dölja mörka ringar under ögonen är det dags att investera i en ljusreflekterande concealer som ljusar upp.

Ögonpatches från Anatomicals (länk till butik) som ska reducera svullnad under ögonen. Läs mer och shoppa här (länk till butik).

Foto: Mondadori