9 snygga (och enkla!) frisyrer för stressiga dagar

En snygg frisyr behöver inte betyda särskilt mycket extra tid på morgonen. Här är nio favoriter som du fixar på nolltid!

Gillar du att sova extra länge på morgonen? Och slutar det därför ofta med att du stressar iväg till jobbet? Då är det här något för dig! Visst är en slarvig knut på huvudet eller en hög hästsvans supersnyggt, men ibland kan det vara roligt att göra något lite extra.

Här hittar du ännu fler skönhetstips – som hemligheterna bakom ett friskt hår!

Här är snygga frisyrer som går snabbt och enkelt att göra! Perfekt för en stressig morgon. De passar även utmärkt efter morgonträningen, när du snabbt vill känna dig extra fin! Vilken är din favorit?

Missa inte! Frisyren som gör att du slipper tvätta håret efter träningen


1. Half-bun

Satsa på Miriam Bryants signum half-bun. Snyggt och superenkelt att göra! Separera överhåret från underhåret och vira en knut högt upp på huvudet. Den här frisyren är så snygg till en lite mer sportig outfit, men blir också en snygg kontrast till en sötare look.


2. Flätad stor knut

För dig som har långt hår är det här verkligen en frisyr att testa! Det ser avancerat ut, men är faktiskt superenkelt att göra. Sätt upp håret i en hästsvans, fläta hästsvansen löst och ringla sedan runt tofsen. Fäst med hårnålar eller på den redan befintliga gummisnodden.

Läs även Enkla sminkknepet som gör att du ser brunare ut


3. Låg tofs med ögla

Den här frisyren är perfekt för dig med axelkort hår! Sätt upp håret i en låg hästsvans. Dra inte ut svansen helt sista gången du snor tofsen om håret, utan låt hårslingan sitta som en snygg ögla. Det blir lika snyggt med mittbena som med backslick.


4. Slarviga vågor

Få till de där perfekta vågorna genom att duscha på kvällen och fläta håret medan det är handdukstorrt. Sov med flätan och det enda du behöver göra på morgonen är att ta ut den och spraya för extra volym. Snygg frisyr som bara tar en minut av din morgonrutin!


5. Halvuppsättning

Kamma överhåret bakåt, så stramt du önskar, och fäst med hårnålar samtidigt som du låter underhåret hänga löst. En frisyr som ser genomarbetad och lyxig ut, men som inte tar mer än två minuter att göra.

Läs även Blir ditt hår fett snabbt? Här är lösningen


6. Hästsvans med dold tofs

Den här hästsvansen ser så mycket mer elegant ut än en vanlig variant, men tar inte mer än några sekunder längre tid. Vira en slinga runt tofsen och fäst med hårnål eller i det sittande gummibandet. Vill du variera den kan du sätta ett sidenband runt tofsen istället!


7. Stram knut med mittbena

En stram knut går snabbt och är det perfekta valet en dålig hårdag. Dessutom passar det de flesta hårtyper. Mittbenan ger frisyren en extra detalj som gör att den känns mer genomarbetad. Kamma håret stramt och sätt upp en knut i den höjd på huvudet du önskar. Det går jättebra att göra den direkt efter duschen, med blött hår.


8. Sätt upp ena sidan

En liten detalj som kan göra så mycket för helhetsintrycket. Dra håret på ena sidan bakåt och fäst med hårnålar. Perfekt en dag då du vill ha utsläppt, men ändå göra något lite extra.

Visste du det här? Så länge ska du duscha för friskt och vackert hår


9. Slarvig fläta

En fläta tar ju jättelång tid att göra, tänker du. Nej, inte i det här fallet! För ju slarvigare den är, desto snyggare blir det. Glöm inte att spraya ordentligt efteråt så den håller sig på plats hela dagen!

Läs mer
9 geniala skönhetsknep som verkar medan du sover
Så får du långa ögonfransar med maximal volym
Zoats – så gör du nya trendiga superfrukosten
Så äter kändistränaren för att hålla sig i toppform

Bildkälla IBL