Sex missar du gör med torrschampo (utan att veta om det!)

Använder du torrschampo på rätt sätt för att få känslan av rent hår utan att tvätta det? Kolla in det här.

Torrschampo är den ultimata lösningen när håret känns fett i hårbotten eller behöver extra volym – och du har noll tid att ställa dig i duschen. Men har du koll på de vanligaste missarna du förmodligen gör med torrschampo – till exempel att använda det varje dag?

Relaterat: Vanliga missar du gör som får dig att se tröttare ut

Om inte – kolla in bildspelet här nedanför!

Klicka vidare och se vilka misstag du gör.

När du har sprayat torrschampo bör du vänta ett par minuter innan du gnuggar in det i hårbotten. Motiveringen lyder att ju längre du väntar desto mer hinner pudret suga upp oljorna som får håret att kännas smutsigt.

Kom ihåg att borsta igenom håret när du har gnuggat in det i hårbotten för att fördela jämnt i håret och för att slippa tovor.

Smuts samlar sig gärna längs hårfästet i pannan tillsammans med svett och föroreningar. Var extra noga i luggen där tecken på smutsigt hår dyker upp allra först.

Kom ihåg att torrschampo gör sig allra bäst längs hårfästet i pannan, bakom öronen och framförallt i underhåret för att inte få en pudrig känsla i benan.

Att använda torrschampo varje dag är faktiskt ingen bra idé. Din hårbotten tar stryk och du kan täppa igen porerna i håret, vilket i sin tur kan ge fett hår. Använd det som en lösning emellanåt, men inte varje dag.

Visste du till exempel att hårnålar sitter fast bättre i svallet om du preppar dem med torrschampo?

Läs även:
Sminktips som får dig att se piggare ut
25 enkla frisyrer som döljer smutsigt hår
10 enkla steg till friskt och glansigt hår igen

Foto: IBL, Mondadori