"Är dyra produkter bättre än billiga?" - hudvårdsexperten förklarar

”Ja, det är en myt att dyra produkter är bättre än billiga”
dyr hudvård

Är verkligen dyr hudvård bättre än billig?

Är verkligen dyra produkter bättre än billiga när det kommer till hudvård? Therese Mathiesen, grundare av Spa by Us och utbildad hudterapeut Baaams egen hudvårdsexpert, ger oss svar.

Är det inte bara en myt att dyra produkter är bättre än billiga? Och vad betyder egentligen ”salongsprodukter”?

– Ja, det är en myt att dyra produkter är bättre än billiga. Kvalitén och ingredienserna i produkten är viktigast! Vi hudterapeuter tjatar alltid om vikten av att använda salongshudvård för att resultaten blir så mycket bättre av det, förklarar Therese för Baaam.

– Salongshudvård använder vi för att det är resultatgivande hudvård som exempelvis förbättrar akne, behandlar akneärr, ger mindre fina linjer, dämpar rodnad, förändrar och förbättrar hudstrukturen.

– Det finns prisvärd hudvård för alla hudtyper beroende på vad du vill ha för resultat för det är det hudvård handlar om. Vilket resultat vill du ha, vad vill du förbättra? Vill du bara ha en återfuktande ansiktskräm som smörjer kan du absolut använda en kräm från ICA men vill du ha en specifik effekt eller resultat, bör du gå till en utbildad hudterapeut och få rekommendationer på vad som passar just din hy. Till exempel så ligger Exuviance, Rejuvi och Synchroline bra i pris.

Läs mer om beauty och skönhet:
Zac Posen x MAC – alla produkter från samarbetet
Zara Larsson blir ansiktet utåt för Clinique
Sju enkla beautyknep med bakpulver
Så ofta ska du tvätta din hårborste (nej, vi skojar inte!)
Sex sekundsnabba skönhetsknep med kokosolja

Av: Charlotta Flinkenberg

Foto: All Over Press