SPF Bäst i test 2020

Baaam-redaktionen listar våra bästa SPF-produkter

Sommaren är här och med den kommer ett ökat behov av skolskydd. Men vilken är bäst? Vilken kladdar inte? Och vad kan jag använda för att skydda håret? Baaam listar våra absolut bästa SPF-produkter i badrumsskåpet.

Läs också: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i juni

Dr. Ceuracle Cica Regen Anti-Dust Sun Gel SPF 50

Dr. Ceuracle Cica Regen Anti-Dust Sun Gel SPF 50

Nathalie Mark, redaktionschef:

Jag ska erkänna, jag är inte utan viss skepsis för solkräm i ansiktet. Jag upplever ofta att det blir väldigt kladdigt och att min hud täpps till och börjar utveckla små plitor av det. Men självklart måste man skydda sin hud i de starka solstrålarna – nej, du kan inte skylla på att du måste stanna i Sverige i år! Vi behöver solskydd precis lika mycket som alla andra.

Därför blev jag så glad när jag fick testa Cica Regen Anti-Dust Sun Gel SPF 50+ från Dr. Ceuracle. Det är en solkräm som trots riktigt bra skydd har en lätt konsistens och snabbt går in i huden utan att kladda. Det är en 3-i-1-produkt som funkar som solkräm, hudkräm och serum vilket gör att du inte behöver tänka på att ta på fler lager utan kan börja dagen med skydd direkt och gå vidare i livet. Den innehåller dessutom centella som lugnar huden och reparerar den, något som verkligen kan behövas när solen gassar på.

Så nu har varken du eller jag några ursäkter längre – på med solskydd nu!


Heliocare 360° oil-free gel SPF50

Heliocare 360° oil-free gel SPF50

Emma Blomberg, moderedaktör:

SPF för ansiktet som inte blir fet och kladdig på hyn. Ja, de senaste åren har många skönhetsvarumärken lanserat solprodukter för fejjan som utlovar just detta. Men om jag ska vara helt ärlig har jag aldrig riktigt stött på en sådan. Tills nu. Sedan den här godbiten kom in i mitt liv har SPF och matt finish faktiskt kommit att bli en kombination som existerar. Heliocares ansiktsprodukt är nämligen precis sådär lätt som jag vill ha den. Den kladdar inte och du blir heller inte spegelblank i pannan. Du är ordentligt skyddad men slipper känslan av att du har smetat in ansiktet med smör, alltså. Produkten är dessutom vegansk. Löp och köp!


Skin City Sun Protection SPF50 Stick

Skin City Sun Protection SPF50 Stick

Louise Åström, digital redaktör:

Jag bränner mig snabbare än jag hinner säga solskyddsfaktor. Det räcker med att jag tar en kaffe på balkongen så svider mitt ansikte resten av dagen. Har nyligen upptäckt Skin citys SPF i stickformat som dels är enkel att ha med sig överallt men också appliceras utan kladd. Svep med sticket över ansiktet som ett sista steg i din vanliga hådvårdsrutin. Tänk på att använda stiftet ungefär en kvart innan du ska ut i solen och glöm inte att applicera mer med jämna mellanrum. Stiftet innehåller dessutom både vitamin E och F som stöttar och bevarar kollagenet. Kan dessutom användas på kroppen. Tips till nyckelbenen och öronen som man (jag) ofta glömmer att smörja in!


EVY Technology UV/Heat Hair Mousse

Evy Technologys UV/Heat Hair Mousse

Annie Li Eriksson, digital redaktör:

Kräm, spray eller stift? Solskydd finns många olika former och en variant som jag blivit särskilt fäst vid på senare tid är moussen! Den är fräsch, härlig och absorberas fort som tusan. Med andra ord, jag gillar inte solkrämer som kladdar och lämnar en fet hinna efter sig. Särskilt inte när man ska använda produkter för håret. Därför vill jag tipsa om Evy Technologys UV/Heat Hair Mousse, som både stylar och skyddar håret från att bli torrt och blekt. Den är superlätt att använda och kan appliceras på både torrt och blött hår. Förutom att den skyddar håret från sol och blått ljus är den dessutom vegansk och innehåller naturliga oljor! En självklart favorit i strandväskan.


Vichy Ideal Soleil Face and Body Milk

Vichy Ideal Soleil Face and Body Milk

Unni Zetterling, videoproducent:

När det kommer till solkrämer för kroppen är Vichy Ideal Soleil Face and Body Milk SPF 30 min solklara favorit. Den sjunker snabbt in i huden och kladdar inte. Jag har aldrig bränt mig när jag har använt den. Eftersom jag har haft den här solkrämen de senaste åren så fort det har vankats sol eller bad, så framkallar doften på en gång känslan av semester och lata dagar. Och just det längtar jag efter starkt just nu.


Läs mer: Solskydd för ansiktet – här är SPF-produkterna för alla hudtyper