Test: Estelle & Thild 3-in-1 cleansing foam

”Den bästa rengöringen för dig som hatar att tvätta ansiktet”

Hatar du också att tvätta ansiktet? Se hit! Baaams Emma Blomberg har hittat en ny favoritprodukt som tar bort sminket på noll och inga sekunder.

Att det är ett måste om du vill ha frisk hy, det känner vi alla till. Men roligt är det inte! Tvärtom tävlar det om förstaplatsen över dagens jobbigaste och tråkigaste aktivitet. Jag talar såklart om att tvätta ansiktet. Ja, för trots att det är så skönt efteråt känns det ju ofta som en rejäl uppförsbacke innan du ska avlägsna dagens smink.

Jag använder inte supermycket smink men rouge, cc-cream och vattenfast mascara är ändå någon form av minimum-nivå en vanlig dag. Men så fort jag kommer innanför dörren efter en arbetsdag åker det av! Att sätta sig i soffan med makeup är bland det värsta jag vet (du vet, patriarkatet, fattigdom och att sitta i soffan med foundation) – och jag skulle aldrig kunna ens tänka tanken att gå och lägga mig med smink. Jag vill känna mig ren när jag är hemma.

Av den anledningen är rengöringsprodukter mina favoriter i badrumsskåpet. Därför har jag också testat en hel del. Och nu har jag hittat en ny favorit som jag bara måste dela med mig av.


Estelle & Thilds 3-in-1 cleansing foam

Estelle & Thilds 3-in-1 cleansing foam (reklamlänk från Adtraction) beskrivs av varumärket själva som en lätt löddrande rengöring som tar bort makeup och orenheter och lämnar huden mjuk och full med lyster.

Den passar alla hudtyper och innehåller enzymer och vitaminer från aloe vera och svart fläderblomsextrakt som ska återfukta och verka mjukgörande.

Rekommendationen är att massera ansiktet i en minut och att undvika ögonkonturerna. Jag använder den dock i hela ansiktet, även i området kring ögonen. (För helt ärligt, vem orkar använda två olika rengöringsprodukter för ögon och övriga ansiktet? Existerar de personerna ens?).


Så, varför är den då så bra? För det första doftar den fantastiskt. Huden blir också väldigt len efteråt och känns ganska återfuktad (nåja, åtminstone efter-tvål-återfuktad). Och det allra bästa – det går så snabbt! Hur många gånger har du inte fått svarta mascarafläckar på handduken för att du inte har blivit helt ren av tvålen? Det händer inte här. Du blir ren på noll och inga sekunder. Utan att gnugga sönder dina fransar! Och ja, du behöver inte scrolla upp nu för att dubbelkolla att du läste rätt, jag använder vattenfast mascara – och ändå går det så snabbt.

Dessutom är den vegansk och ekologisk – och kostar inte heller en halv månadslön. Vad mer behöver du höra för att bli övertygad? Spring och köp! Du hittar den bland annat hos Åhléns (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer:
Jag grät på sex bröllop förra året – den här vattenfasta mascaran var min bästa vän
Dagkräm med SPF: Här är 12 dagkrämer som innehåller solskydd
Så lyckas du med din brun utan sol – 8 produkter som torkar snabbt
Långa och fylliga ögonfransar utan salong? Ja, det går!