Exuviance Citrafirm Face Oil test

Jag har alltid hatat ansiktsolja – nu är den här min bästa vän

Har du inte heller förstått tjusningen med ansiktsoljor? Se hit! Baaams Emma Blomberg har hittat en ny favoritprodukt som kan få dig att ändra åsikt.

Åh, vad härligt det är när det känns som att hela ansiktet är insmort i smör. Sa ingen någonsin. Min bästa look är glansig hy. Nej, det hör jag inte heller så ofta. Därför har jag alltid undrat varför det ändå finns personer som säger sig gilla ansiktsolja? Och liksom frivilligt smörjer in facet med denna flottiga produkt.

Och nu är det inte så att jag är förskonad från torr hy. Tro mig, den torra hyn är ett faktum även här, men jag har liksom alltid fått känslan att oljan mest bara lägger sig på ytan och ger just det resultat jag beskriver ovan. Det är som att oljan inte går in i huden och gör sitt jobb, utan bara ligger och chillar som ett täcke över ansiktet. Och det kan man ju vara utan.


Oljor har alltså aldrig riktigt varit min grej. Men när Exuviance lanserade en ny face oil blev jag ändå sugen på att testa. Anledningen? Förmodligen en kombination av att produkten trots allt verkade lovande och det enda positiva corona har gett oss – mer tid i vardagen.

Och pang, boom, smash, sa det. Så var jag fast!


Exuviance Citrafirm face oil

Den här oljan har kommit att bli min bästa vän – och vi umgås varje dag nu för tiden. Produkten beskrivs av varumärket själva som en närande olja som återfuktar på djupet och ger lyster. Dessutom stimulerar den kollagenproduktionen, stärker hudens skyddsbarriär och jämnar ut hudtonen. Jag använder den oftast på kvällen efter rengöring och innan en nattkräm, men den fungerar även dagtid. Rekommendationen är att värma några droppar i händerna innan applicering.

Och som den återfuktar! Produkten går verkligen, i motsats till alla andra jag testat, in i hyn och lämnar ett mjukt resultat med precis lagom mycket lyster. Du får glow utan glans liksom, och den är så skön. Dessutom doftar den lyxig salongsbehandling (du vet, sån som vi brukade gå på ibland innan pandemin).

Vad mer behöver du höra för att bli övertygad? Löp och köp! Du hittar den bland annat hos Skincity. (reklamlänk från Apprl)

Läs mer:

Baaam-redaktionen listar våra bästa SPF-produkter

Jag grät på sex bröllop förra året – den här vattenfasta mascaran var min bästa vän

”Den bästa rengöringen för dig som hatar att tvätta ansiktet”