Artikeln innehåller reklamlänkar
Vattenfast mascara bäst i test No7

Jag grät på sex bröllop förra året – den här vattenfasta mascaran var min bästa vän

En vattenfast mascara som klarar regn, bad och tårar? Men samtidigt är lätt att ta bort? Ja, det finns. Baaams Emma Blomberg har hittat den bästa.
Tips på fyra mascaror för känsliga ögon
Slå på ljud

Den inleddes med en kärlekshelg på Södertuna slott och avslutades med en drömsk och näst intill filmisk upplevelse med vigsel i södra Indien. Jag talar om ”min bröllopssäsong” 2018. Låt oss säga att den var intensiv. Någonstans däremellan hann jag med ytterligare några ceremonier och dessutom att själv säga ja till min man.

Du förstår ju, tårar har runnits och läppar har darrat. Och jag är en lipsill av rang! Värmen var dessutom påtaglig under sommarhalvåret i Sverige och luften var inte särskild torr i Indien heller kan jag lova. Kort och gott – det var blött på alla sätt och vis.

Läs mer: Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i maj

Mitt behov av en förstaklassig vattenfast mascara var enormt och jakten på den började redan månader innan. Resultatet? Jag fann en ny bästa vän som jag aldrig kommer säga upp bekantskapen med.

Vi har badat ihop, svettats ihop och gråtit ihop. Vi har kollat på romantisk film, promenerat i ösregn och varit med om tårdrypande farväl ihop. Och den har inte rört sig ur fläcken! Förutom när jag har tvättat av den – för då är den minsann ursmidig att ta bort jämfört med sina vattenfasta polare på marknaden. Namnet är No7 Stay Perfect Mascara. (länk till Apotek Hjärtat)

Mascaran har en gummiborste som gör den väldigt enkel att applicera – stort plus från mig som gillar gummiborste – och resultatet blir fritt från klumpar. Jag upplever att den gör fransarna längre snarare än ger maxad volym.

Om jag ska hitta ett minus är det att mascaran torkar väldigt snabbt. Det är ju såklart även en fördel, men för mig som tar ganska lång tid på mig att dra på mascara tog det lite tid att lära mig att jag var tvungen att vara snabb för att kunna lägga på flera lager under applicering och forma fransarna. Till min stora förvåning, eftersom den sitter så bra, är den som sagt också väldigt enkel att ta bort med vanlig ansiktsrengöring.

Så, har du en sommar med bröllop, bad, värme, regn och kanske ett par filmkvällar framför dig och önskar en mascara som sitter som berget? Då är det här mitt bästa tips! Läs mer och köp den här. (länk till Apotek Hjärtat)

Nu gråter jag igen av alla fina bröllopsminnen jag har kommit att tänka på av att skriva den här artikeln. Tur att att det inte syns på mitt smink…

Läs mer:
Dagkräm med SPF: Här är 12 dagkrämer som innehåller solskydd
Så lyckas du med din brun utan sol – 8 produkter som torkar snabbt
Långa och fylliga ögonfransar utan salong? Ja, det går!