Artikeln innehåller reklamlänkar
silverschampo budget bäst i test

Bäst i test: Silverschampo till budgetpris

Är du ute efter ett silverschampo som både fungerar och inte kostar en förmögenhet? Då har du hamnat helt rätt – här listar vi de bästa silverschampona som både ger effekt och är riktigt prisvärda.

Sommar innebär sol och bad – och för blondiner kan det också medföra att håret ser mer gult ut, tvärtemot vad många önskar. Dessutom kan de ökade påfrestningarna på håret under sommaren göra att det känns mer slitet – mycket att tänka på, med andra ord!

Att använda silverschampo är ett enkelt sätt att förändra tonerna i ditt blonda hår och ge det en kallare, mindre gulaktig ton. Det finns en rad olika alternativ och en del av dem kostar många hundralappar, men det finns även några budgetalternativ som fungerar. Här nedanför guidar vi dig till hur du använder silverschampo, vad som egentligen händer i håret – och de bästa köpen som också är snälla mot plånboken.

Hur använder man silverschampo?

Till skillnad mot vad många tror så förändrar inte ett silverschampo färgen på ditt hår. Däremot neutraliserar de violetta pigmenten de gula tonerna i håret, vilket gör att det upplevs som kallare och mindre gult. Du masserar in det precis som ett vanligt schampo och hur ofta du ska använda det beror på vilken produkt du väljer, läs mer under nästa punkt.

Hur länge och hur ofta ska man ha silverschampo?

Hur länge du ska låta silverschampo sitta i och hur ofta du bör använda det varierar mellan olika produkter. Vissa silverschampon har riktigt starka violetta pigment och ger mycket effekt på kort, och passar därför bra att använda sällan och bara under någon eller några minuter åt gången, medan andra är mildare och därför kan användas vid varje hårtvätt. Med andra ord – läs på förpackningen och i produktinformationen samt eventuella omdömen för just den variant du väljer.

Bäst i test: prisvärda silverschampon 2021

Här är våra favoriter bland silverschampon som ger mest effekt – till bäst pris!

1. John Frieda Violet Crush Purple Shampoo

Det här silverschampot har ett så lågt pris att det känns orimligt att det skulle kunna funka – men det gör det! Det neutraliserar effektivt gula nyanser i håret och ger det en kallare, mindre gul, ton. Perfekt om du vill börja testa att använda silverschampo – eller är trött på att spendera en förmögenhet på produkterna. Den funkar bra att använda vid varje hårtvätt och ger effekt samtidigt som den inte sliter på håret. Läs mer och köp den här (länk till Åhléns).

bästa silverschampo budget

Klicka på bilden för att komma direkt till silverschampot.

John Frieda Violet Crush Purple Conditioner

Använd silverbalsamet i samma serie för extra synlig effekt och för att se till att håret blir återfuktat. Läs mer och köp det här (länk till Åhléns).

Klicka på bilden för att komma direkt till balsamet.

2. Fudge Clean Blonde Violet Toning Schampoo

Det här populära silverschampot har en något högre prislapp än den förra varianten, men så ger den också riktigt bra effekt. De violetta pigmenten gör snabbt att hårets gula toner neutraliseras och gör det här schampot till det perfekta valet om du vill ha snabb och tydlig effekt som håller länge. Läs mer och köp den här (länk till butik).

bästa silverschampo budget

Klicka på bilden för att komma direkt till silverschampot.

Fudge Clean Blonde Damage Rewind Violet Toning Schampoo + Conditioner

Just nu finns det ett riktigt prisvärt kombinationspaket med det här silverschampot från Fudge, som är för skadat hår, samt det tillhörande silverbalsamet som även återfuktar och vårdar håret. Läs mer och köp det här (länk till butik).

bästa silverbalsam budget 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till duopaketet.

3. Ida Warg Silver Schampoo

Svenska influencern Ida Warg har en rad olika hud- och hårvårdsprodukter, bland annat den här silverserien för blondiner. Silverschampot är relativt milt pigmenterat jämfört med de andra och därför behöver håret vara i en rätt så ljusblond nyans för att det ska synas någon effekt. Om det stämmer in på dig, och du dessutom gillar en härlig godisaktig doft, så kan det här vara ett återfuktande alternativ för dig. Läs mer och köp det här (länk till Åhléns).

bästa silverschampo budget

Klicka på bilden för att komma direkt till silverschampot.

Ida Warg Silver Conditioner

Samma sak gäller för det här balsamet, som även det innehåller veteproteiner och har en somrig söt doft. Läs mer och köp det här (länk till Åhléns).

bästa silverbalsam budget 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till balsamet.

Ida Warg Silver Hair Mask

Fukten står i fokus även när det kommer till den här inpackningen, som framförallt ger en lent och mjukt hår. Läs mer och köp den här (länk till Åhléns).

silverinpackning budget blont hår 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till inpackningen.

4. Aussie Blonde Hydration Purple Schampoo

Det här silverschampot är kanske det som är enklast att hitta i exempelvis matbutiker och jämfört med de andra som vi testat så känns det här mindre uttorkande. Det kan bero på att vi inte heller upplever samma effekt som av de andra, möjligtvis passar de här varianten dig som vill använda silverschampot varje dag eller flera gånger i veckan. Läs mer och köp det här (länk till Meds).

bästa silverschampo budget

Klicka på bilden för att komma direkt till silverschampot.

Aussie Blonde Hydration Conditioner

Det tillhörande balsamet har en härlig doft och ger håret en återfuktande känsla, läs mer och köp det här (länk till Meds).

bästa silverbalsam budget 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till balsamet.

Aussie 3 Minute Miracle Blonde Deep Treatment

I samma serie finns även den här inpackningen, som också återfuktar håret och ger det mer glans. Med tanke på att pigmenten inte verkar vara superstarka skulle vi snarare säga att den här serien passar bättre för den blekta blondinen som vill satsa på återfuktning snarare än att bli av med gula toner. Läs mer och köp den här (länk till Meds).

silverinpackning budget blont hår 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till inpackningen.

Vill du veta mer om silverbalsam? Hos Må Bra kan du läsa mer om hur silverbalsam fungerar – samt de bästa silverbalsamen just nu.

Foto: Jonathan Sanchez/Unsplash

7 beteenden du måste sluta med i ditt förhållande
1:21

Efter reklamen: 7 beteenden du måste sluta med i ditt förhållande

(1:21)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Bäst i test: Budgetmascarorna vi älskar!
SPF-mist: Sju solskydd du kan spreja över sminket