Artikeln innehåller reklamlänkar
Nail art hemma

Bästa tipsen: Så lyckas du med nail art hemma

Drömmer du om snygga naglar men kan inte gå till salong? Det är mycket enklare än vad du tror att göra nail art hemma. Få inspiration och tips på hur du lyckas med ombre, smycken och mycket mer för dina naglar.

Är du som vi och kan lägga oändligt mycket tid på att scrolla och inspireras av nail art på både Instagram och Pinterest? Det är otroligt vad folk lyckas med. Men det är inte så svårt som det är lätt att tro. Med små tips och medel kan du lyckas riktigt bra med nail art hemma.

7 tips för egen nail art

Här har vi samlat inspiration och tips för att göra mönster, ränder, ombre och mycket mer med dina naglar.

1. Runda mönster

För att få till runda former på dina naglar kan du klippa ut små ringar i papper och tejpa fast på nageln. När du målat klart tar du av ringarna och avslutar med ett topplack så det snabbt torkar. Som det här från Essence (länk till butik) som får dina naglar att torka på 60 sekunder.

2. Ombre

Hur snyggt är det inte med ombrenaglar?! Och det är så mycket lättare att göra själv än vad det ser ut att vara. Tejpa runt naglarna så nagelbanden är skyddade, sen målar du två eller tre färger under varandra på en svamp, som den här (länk till butik), och sen duttar du försiktigt svampen över nageln och tadaa, du har ombrenaglar.

3. Stickers

Måla en grundfärg och sätt sedan ditt stickers som är speciellt framtagna för dina naglar. Det finns massor att välja på, som de här med blommor (länk till butik) av olika slag eller de här med hjärtan (länk till butik) och glittrande stenar.

4. Prickar

Att måla egna prickar på naglarna kan verkar svårt men med dotting tool som de här (länk till butik) lyckas du direkt. Börja med en grundfärg, sedan målar du prickarna. För en perfekt polerad manikyr kan du avsluta med ett snabbtorkande överlack som det här, från Essie (länk till butik).

5. Smycken till naglarna

Efter du målat naglarna med ditt utvalda nagellack, varför inte dekorera med smycken? Som de här fina från Kiss (länk till butik). Det är väldigt enkelt att lyckas med, se till att ditt nagellack har torkat ordentligt innan du klistrar på dem bara.

6. Ränder

För att få till tunna och snygga ränder, i olika mönster, kan du ta hjälp av ett tunt tejp att lägga på naglarna för att sedan måla. Eller så använder du nageltejp, som de här från Otego (länk till butik), som finns i alla möjliga storlekar och färger. Det bästa med dessa tejper är att du bara klistrar på dem och sen är du klar, så bara din fantasi sätter gränserna.

7. Mönster

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Skapa vackra mönster med hjälp av ett stämpelkit som det här från Depend. (länk till butik) Då får du massor av olika, detaljrika motiv som är enkla att använda.

7. Glasfolie

För att lyckas med glasfolie på dina naglar så målar du dem först med ett baslack, sedan ett nagellack. Efter det klipper du ut önskad storlek av glasfolie, som det här från Otego. (länk till butik) Innan du lägger på foliet lägger du ännu ett lager baslack för att sedan, med hjälp av ett dotting tool (länk till butik), applicera foliet innan baslacket torkat. Sedan avslutar du med ett topplack (länk till butik) och dina naglar glittrar och glänser.

Foto: Instagram

LÄS MER:

Färga håret hemma – 8 enkla och skonsamma toningar

Så färgar du dina ögonbryn och ögonfransar hemma