Artikeln innehåller reklamlänkar
Behåll glowet i hyn hela dagen – 5 snabba morgontips

Behåll glowet i hyn hela dagen – 5 snabba morgontips

I väntan på att vårsolen ska pigga upp våra trötta små ansikten har Baaam samlat fem snabba, enkla tips för att fixa glow i hyn – och behålla det hela dagen.

Läs mer: Vad är det här? Läs mer om Baaam

Solen letar sig långsamt tillbaka till Sverige men det lär dröja ett tag till innan vi kan se några riktiga effekter av strålarna i våra gråa små ansikten. Baaam har skrivit ner fem enkla knep för att ge liv och lyster till ett grått vinteransikte – och hur du behåller det under dagen.

Återfukta rikligt

Snåla inte med fuktkrämen på morgonen. Det kalla vintervädret är obarmhärtigt mot hyn och du behöver massa fukt och skydd mot kylan. Lägg gärna till ett serum om du är extra torr eller känslig. Tänk på att låta fuktkrämen sjunka in ordentligt i hyn innan du börjar med sminket.

1. Återfuktande serum med sprängticka från Lumene (länk till butik). Läs mer och köp här (länk till butik).
2. Skyddande och mjukgörande ansiktskräm från Cetaphil (länk till butik). Läs mer och köp här (länk till butik).
3. Ansiktskräm från Kiehls (länk till butik) som återfuktar i 24 timmar. Läs mer och köp här (länk till butik).

Välj en primer som ger lyster

En primer gör att din makeup håller bättre under dagen och jämnar ut hudens yta. Många primers ger en matt effekt, leta istället efter en som ger lyster. Då håller din makeup under dagen men du slipper en platt och matt yta.

1. Uppljusande och återfuktande primer från Becca. Läs mer och köp här.
2. Primer från Laura Mercier (länk till butik) som ger ditt ett fint glow och får makeupen att sitta bättre. Läs mer och köp här (länk till butik).
3. Lystergivande primer som reducerar torra partier från bareMinerals (länk till Tiddly). Läs mer och köp här (länk till Tiddly).

Blanda i highlighter i din foundation

En highlighter är din bästa vän för ett gott glow i hyn. Highlighta utvalda delar (som t.ex. kindbenet, brynbenet och näsryggen) eller blanda lite flytande highlighter i din foundation för en subtil glow i hela ansiktet. Var försiktig om du väljer det senare alternativ – lite grann räcker långt! Här har vi samlat några av våra favoriter.

Läs också: Bästa highlighter någonsin (länk till ELLE)

Var försiktig med pudret

Puder används ofta för att matta ner glansiga områden och fixera makeupen, men det kan också göra att ditt ansikte ser grått och dammigt ut. Om du har en fetare hudtyp och lätt blir glansig räcker det med lite puder på pannan, näsan och hakan. Om du har normal eller torr hy kan du skippa pudret helt och hållet. Använd istället så kallade blotting papers (eller tunt toapapper) och pressa mot de glanisga områdena i ansiktet under dagen. Kom ihåg att lite svett och fett ger den allra bästa lystern!

Blotting paper från Nyx Professional Makeup (länk till butik) som tar bort överflödig olja och gör huden matt. Läs mer och köp här (länk till butik).

Fräscha upp med en ansiktssprej

Pigga upp huden med en ansiktssprej eller mist som du låter stå på skrivbordet. Det ger sitt ansikte extra lyster, tillför fukt och doftar gott.

1. Ansiktsmist från Origins (länk till butik) som ger trött hy en energiboost. Läs mer och köp här (länk till butik).
2. Lystergivande mist från Pixi (länk till butik) berikad med 13 naturliga oljor. Läs mer och köp här (länk till butik).
3. Lugnande ansiktsvatten från Neal’s Yard Remedies (länk till butik) med vitt tre och aloe vera. Läs mer och köp här (länk till butik).

Foto: Mondadori, Thinkstock