Bli av med finnar i ansikte och kropp

Bild: TT

Bli av med finnar! 9 produkter för ansikte och kropp

Spray som motverkar finnar på ryggen, anti-inflammatorisk ansiktsrengöring och punktbehandling. Det finns flera olika produkter för finnar och akne – här tipsar vi om 9 varianter för både ansikte och kropp!

Att ha problem med finnar eller akne kan vara besvärligt för vissa. Viktigt att komma ihåg är att alla hudtyper är olika och hudåkommor kan bero på flera olika saker. Det bästa du kan göra är att söka upp en läkare eller hudterapeaut om du vill gå till botten med just dina hudproblem.

Produkter mot finnar i ansiktet, på ryggen och övriga kroppen

Men det finns också flera produkter ute i beautydjungeln som är speciellt anpassade för att motverka och förebygga akne både i ansiktet och på kroppen. Nedan tipsar vi om nio produkter med olika egenskaper.

1. Dagkräm som återfuktar och förebygger

Lotion som både återfuktar, dämpar fet hud och förebygger uppkomsten av finnar. Från Eminence.

En lätt lotion som både återfuktar, dämpar fet hud och förebygger uppkomsten av finnar. Denna kommer från Eminence. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

2. Punktbehandling

Punktbehandling finnar Indy Beauty

Punktbehandling som löser upp porer och lugnar flammor. Den här är vegansk och kommer från Indy Beauty. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

3. Afrikansk svarttvål

Loelles svarttväl

Handtillverkad tvål av ett kvinnokooperativ i Ghana. Den är känd för att lindra och bekämpa hudåkommor såsom akne, eksem och ärrbildning. Finns både som fast och flytande tvål. Köp den här.

4. Anti-inflammatorisk ansiktsrengöring

Verso är anti-inflammatorisk och är djuprengörande rengöring.

Den här ansiktsrengöringen från Verso är anti-inflammatorisk och är djuprengörande. Motverkar både orenheter och lugnar huden samtidigt. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

5. Gel för hela kroppen

AHA/PHA Clear Skin Body Resurfacer

AHA/PHA Clear Skin Body Resurfacer är en lätt gel med AHA- och PHA-syror. Den ska förnya hudtexturen och motverka keratosis pilaris, akne eller ojämnt pigmenterad hud. Köp den här (reklamlänk från Apprl).

6. Behandling av akneärr

Acne Scars från The Ordinary

Ett helt set som kallar sig Acne Scars från The Ordinary. Produkterna ska hjälpa till att reducera synbarheten av akneärr. Köp det här (reklamlänk från Adtraction).

7. Fuktbomb för stressad och aknebenägen hud

Olja för aknebenägen hy

En lätt fuktighetsolja från Neutriherbs. Den är utformad för att lugna torr, irriterad och aknebenägen hud orsakad av bland annat stress. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

8. Renande spray som motverkar blemmor

En spray från Dermalogica som renar och motverkar blemmor, tilltäppta porer och överflödigt talg.

En spray från Dermalogica som renar och motverkar blemmor, tilltäppta porer och överflödigt talg. Går att använda över hela kroppen. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

9. Spray för bröst och rygg

Den här sprayen från Synchroline är en oljefri spray som appliceras direkt på bröst- eller ryggpartiet för att minimera aknesymtom. Köp den här (reklamlänk från Apprl).

Populära primers – från budget till lyx

Populära produkterna som ger lyster till ett glåmigt vinteransikte

Titta på fler klipp från FRIDA: