linjer efter bikinin

Fyra enkla knep för att bli av med linjerna efter badkläderna

Den vanligaste (och mest oönskade) accessoaren under sommaren är de obligatoriska linjerna efter bikinin. Så här slipper du dem!

Läs mer: Den här appen visar hur länge du kan sola utan att bränna dig

Vita linjer efter badkläderna är närmast en garanti efter en hel dag i solen. När du någon dag senare ska ha en axelbandslös klänning på en fest är de där skarpa, vita linjerna inte alltid jätteroliga. Så bär du dig åt för att bli av med dem.

Exfoliera huden för en jämn ton

Om du vill ha en jämn och fin solbränna så är det ingen nyhet att du faktiskt ska exfoliera kroppen innan en dag på stranden. Men de små kornen hjälper faktiskt mot linjer efter bikinin också. Du kan nämligen göra linjerna mindre tydliga om du peelar området, då dämpas brännan och chansen att hudtonerna matchar är betydligt bättre.

Brun utan sol är räddaren i nöden

Brun utan sol är det säkra alternativet för en bränna utan linjer, om du vet vad du håller på med (läs tipsen här för bästa BUS-brännan). Det kan även rädda dig från de skarpa märkena efter dina badkläder. Applicera brun utan sol på de ställen där linjerna är och försök hitta en bra nyans som matchar din nya solkyssta bränna allra bäst.

Solpuder är ett måste

Ett somrigt glow är aldrig fel. Jämna ut din hudton med hjälp av ett snyggt solpuder eller en härlig bronzer. Det här är den bästa lösningen för att göra något åt problemet snabbt.

Fixera den nya brännan

Oavsett om du använder solpuder, bronzer eller brun utan sol så kan det kännas skönt att säkra upp din nya fejkade bränna. Det gör du bäst genom att applicera en setting spray. Så innan du applicerar solpudret, börja med en primer för att sedan sminka dig och avsluta med en setting spray.

Foto: IBL